Rotary Club

2021.07.12. 07:00

Továbbadták az elnöki láncot Sopronban

Megtartotta tisztújító rendezvényét július 7-én az idén 31 éves Rotary Club Sopronban. A korábbi elnök, Varga Gábor továbbadta a Rotary-láncot Göde Józsefnek.

kisalfold.hu

Az elmúlt másfél év pandémiás időszaka megnehezítette a Rotary Club működését is. A járványügyi korlátozások miatt, mint minden társaságnak, a Rotarynak is elmaradtak a rendezvényei, ami nem kedvezett az adománygyűjtésnek sem. Egy évre szól a megbízatás A szerdai eseményen Varga Gábor jazz-zongorista, a Rotary Club leköszönő elnöke átadta a utódjának, Göde József mentő­tisztnek az ezüst Rotary-láncot. Göde József szintén egy évig vezetheti a 26 fős soproni szervezetet.

– Csupán az online térben tudtunk rendszeresen találkozni. Csak részben sikerültek azok a tervek, amelyeket az elnökségem alatt szerettem volna véghez vinni – mondta az eseményen. Egyénileg is jótékonykodtak A tagok egyénileg persze sokat jótékonykodtak, maszkokat, fertőtlenítőt adományoztak, kivették részüket a járvány elleni védekezésből. Az új elnök, Göde József, akinek mentőtisztként az életmentés a hivatása, négy éve tagja a Rotary Clubnak, ahol korábban kincstárnoki és titkári feladatokat is ellátott. Folyamatos a felderítő munka Az újdonsült elnök elmondta: szeretné az elődei által elkezdett Talentum-programot folytatni, a hátrányos emberek segítésén felül pedig a pandémia által nehéz helyzetbe kerülteket támogatni.

– Utóbbi cél érdekében külön felelős végez felderítő munkát a városban, fontos, hogy megismerjük azokat az embereket, akiknek segítségre van szükségük. A soproni egészségügyben dolgozók mellett a helyi iparosok is kivették a részüket a segítségnyújtásból – mondta Göde József. A soproni szervezet bízik benne, hogy idén már nem lesz akadálya a programoknak, és sikerül megrendezniük az éves bált, valamint a már hagyománnyá vált Rotary-sétát. A soproni Rotary így is segített, ahol tudott: átadtak egy újraélesztő készüléket, illetve megoldották a Soproni Gyógyközpont traumatológiai osztályának árnyékolását.

Címkék#Rotary Club

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!