Rábaköz PRINT

2019.08.10. 10:51

Három falu fogott össze - Sajátjuknak érzik Zsebeházán a limuzint a helyiek

Egy Lincoln luxuslimuzin javításáért fogott össze három község, Zsebeháza, Sopronnémeti és Páli lakossága. A jármű Koszonits Tiboré, de mióta megvette, a közösséget szolgálta vele.

Cs. Kovács Attila

Jótékonysági estet rendeznek és egy olajfestményt is elárvereznek szombat este a Dél-Rábaközben. Mindezt egy meghibásodott Lincoln limuzinért teszik a helyiek, ami ugyan magántulajdonban van, mégis három község lakói érzik a sajátjuknak.


Három falu fogott össze egy lerobbant limuzinért a Rábaközben. A jármű Koszonits Tiboré, aki sopronnémetiből származik, Zsebeházán él és Páliban dolgozik. Valamennyi község magáénak érzi a Lincolnt, hiszen tulajdonosa ingyen, szívjóságból fuvarozza vele a helyieket. Ha kell, a gyerekeket viszi haza az iskolából, ott van vele a közösségi rendezvényeken, de magánesemények, például születésnapi partik hangulatát is gyakran emeli a fehér luxuskocsi. Most viszont meghibásodott.


Koszonits Tibortól megtudtuk, hogy váltóhibás lett a Lincoln. Úgy számolja, 700 ezer forint lenne a felújítás költsége, amit saját zsebéből csak hosszabb idő alatt tudna kigazdálkodni. Amikor viszont kiderült a baj, a falubeliek úgy gondolták, segítenek. „Nem csodálkozom az összefogáson, hiszen Tibor tényleg úgy kezelte az autót, hogy az a községeké, az itt élők örömére használta. Bízom benne, hogy mielőbb sikerül megjavíttatni, amiben tudjuk, támogatjuk is. A faluban gyorsan népszerű lett a limó, például búcsúkor egész nap szolgálatban volt és utaztatta az embereket, leginkább a gyerekeket" – mondta a Kisalföldnek Kovátsits Zoltánné, Zsebeháza polgármestere.

Koszonits Tibor kifejtette: régóta szerelmese az amerikai autóknak és nagyon vágyott egy sajátra. Idén tavasszal sikerült megvásárolnia a hófehér Lincoln Town Cart. „Nagy autót szerettem volna, olyat, amit mindenki megnéz" – jegyezte meg.


– Örültem neki, annak pedig még jobban, hogy a falubelieknek is tetszett. Ott voltunk a sopronnémeti falunapon, a zsebeházi búcsúban, családi rendezvényeken. A zsebeházi gyerekeket, ha a falugondnok szabadságon van, vagy más dolga akad, szívesen viszem haza a szili iskolából. Mondhatom, hogy nagy élmény nekik az utazás. Páliban egy presszót üzemeltetünk, gyakran a vendégeket is házhoz szállítjuk – újságolta a Kisalföldnek Koszonits Tibor.


A három község tehát összefogott a „mindannyiunk limuzinjáért". Páliban jótékonysági estet rendeznek ma, melyen várják a felajánlásokat a javításra.


A presszóban kihelyezett gyűjtőládába a helyiek már közel százezer forintot adtak össze. Egy sopronnémetiben élő festőművész, Szabó István a Vízpart című olajfestményét licitre hirdette meg az interneten. A vételárral ugyancsak a Lincoln javítását támogatja. Egy mezőgazdasági vállalkozó egy bárányt ajánlott fel a jó cél érdekében.


– Meglepett ez a széles körű összefogás. Azt mondják az ismerőseim, hogy az autóval eddig én adtam nekik élményeket, most rajtuk a sor, hogy segítsenek. Nagyon jólesik, nem számítottam rá és azon leszek, hogy a limuzin mielőbb „munkába állhasson" – tette hozzá Koszonits Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!