Szponzorált tartalom

2021.01.28. 08:00

Kitartás és küzdőszellem: a Dana és a karate közös értékei

A Dana Hungary Kft. a likócsi Ashihara karatésok stratégiai szponzora

Győr, munkatársunktól

Balról jobbra: Nagy Mihály, a Dana Hungary Kft. Country HR-vezetője; Durgó Attila, a Likócsi Ashihara Karate KSE elnöke, valamint Charles Wassen, a Dana Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Közös értékrend és példamutató helytállás − ezek hívták életre azt az együttműködést, amely számos eseti támogatás után a közelmúltban köttetett a Dana Hungary Kft. és a Likócsi Ashihara Karate KSE között.

Balról jobbra: Nagy Mihály, a Dana Hungary Kft. Country HR-vezetője; Durgó Attila, a Likócsi Ashihara Karate KSE elnöke, valamint Charles Wassen, a Dana Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A nagy múltú járműipari vállalat és a sportegyesület közti kapcsolat nem új keletű; évekkel ezelőtt kezdődött, amikor a sportolók először keresték meg a vállalatot egy nemzetközi verseny támogatásának ötletével. Akkor még csak eseti szponzorációról volt szó, de a pozitív visszajelzés nagy lökést adott a hazai karatesportot szívügyüknek tekintő győri sportembereknek. Az együttműködés folytatódott, az egyre szorosabbra fűződő kapcsolat sikerét pedig számos eredményes verseny bizonyította. A likócsi egyesület komoly tapasztalattal rendelkezik a versenyszervezés terén is: az elmúlt több mint tíz évben évi három-négy nemzetközi és országos megmérettetés lebonyolítása fűződik a nevéhez.

Szintet léptek

A most megkötött szponzori megállapodás új szintre emeli a sportegyesület és a Dana kapcsolatát: az eseti támogatások helyét folyamatos szponzoráció veszi át.

„Ez óriási segítséget jelent a klub fenntartásában, működtetésében, és természetesen a folyamatos fejlődésben” − mondja Durgó Attila, a Likócsi Ashihara Karate KSE vezetője.

„A többi között abban, hogy a versenyzőink kijussanak a neves külföldi versenyekre: Európa- és világbajnokságra, világkupára. 2018-ban világbajnokságot, 2019-ben Európa-bajnokságot rendeztünk, tavaly pedig világkupát szerettünk volna szervezni Győrben, de sajnos a koronavírus-járvány közbeszólt, így el kellett halasztanunk. Remélhetőleg idén végre sor kerülhet rá. Nagyszabású verseny lesz, tavaly közel harminc ország jelezte a részvételi szándékát, ami öt-hatszáz versenyző jelenlétét jelenti, a serdülőtől a szenior korosztályig.”

Az egyesület tehát egyértelműen fent van a sportág nemzetközi térképén, s azt sem túlzás állítani, hogy a hazánkban Győr a küzdősportok − köztük a karate − fellegvára is. Így a most született megállapodással a Dana nem egyszerűen egy helyi sportegyesületet támogat, hanem a sportág teljes hazai népszerűségéhez, fejlődéséhez hozzájárul.

Közös értékek

Az ashihara a karate egy modern, egyre népszerűbb ága. A japán gyökerekkel rendelkező full kontakt stílust eredetileg utcai önvédelmi célra fejlesztették ki, s a lényeg ma is változatlan: gyakorlatilag egy látványos utcai harcos küzdelem, fogásokkal, dobásokkal, földre vitelekkel. Ebben a sportágban a siker komoly edzésmunka eredménye, ami nem csupán fizikai és technikai tréninget, hanem mentális felkészülést is jelent, az utóbbira nagy hangsúlyt fektet a Likócsi Ashihara Karate KSE.

„Kitartás, önfegyelem, küzdőszellem − ezek az értékek határozzák meg a klub szellemiségét” − mondja Durgó Attila.

„...és ezek azok az értékek, amelyek a Danát is jellemzik. Jelen helyzetben aktuális például, hogy a nehézségek ellenére tudunk keményen küzdeni a dolgozóinkért, a munkákért. Ez a közös értékrend inspirálta az együttműködésünk magasabb szintre emelését” − teszi hozzá Nagy Mihály, a Dana Hungary Kft. Country HR-vezetője

Ebben egy személyes momentum is közrejátszott: az első vb után − amelynek megrendezését a Dana is támogatta − a klub két aranyérmes versenyzője meglátogatta Charles Wassent, a Dana Hungary ügyvezető igazgatóját − aki maga is sportember −, elbeszélgettek a sportról, küzdelmekről, sikerről. A cégvezető ekkor személyesen is megbizonyosodott róla, hogy a karateklub sikerei mögött a kemény munka és a tradicionális értékrend képviselete áll, s hogy a példaértékű munkájuk mellé érdemes odaállni.

Kölcsönös együttműködés

A szponzori megállapodás nem egyoldalú, hanem kölcsönös partneri viszony, amelyben a karateklub is értéket nyújt a Danának. Ennek jegyében rendszeresen tart bemutatókat a cég különböző rendezvényein − mint a sportnap vagy a családi nap −, lehetőséget biztosít a dolgozók számára a sportág kipróbálására, de az edzői tartottak már önvédelmi kurzust is a danás munkatársaknak.

A Dana támogatása komoly segítséget jelent a győri klubnak, nemcsak a versenyek szervezésében és a versenyzők felkészülésében, hanem a mindennapi működésben is. A segítségével kiszámíthatóbbá vált a klub élete, s a vezetői, versenyzői nyugodtabban koncentrálhatnak arra, ami összehozta az eredményes klubot és a sikeres nagyvállalatot: a sportra, illetve a mögötte álló értékekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában