A mosó-szárítógépek előnyei, hátrányai

2019.09.24. 08:00

Az esős napokra igazán nagy segítség lehet egy mosó-szárítógép

A szárítóval ellátott mosógép lehet a megmentőd, amikor este tudod meg, hogy másnap fontos találkozód lesz és rájössz, hogy a szerencseblúzod/inged, amelyet viselni akarsz, piszkos. Elég bedobni a mosógépbe, és reggelre tiszta és száraz lesz. Sőt, ha csak az utolsó pillanatban szeretnél egy kis finom öblítőillatot adni neki, nyugodtan kimoshatod, bedobhatod a szárítóba, ami el is végzi a munkát, így reggel nyugodtan felveheted az illatos ruhadarabot.

 

Ezenkívül még jobban megérted a mosó-szárítógép hasznosságát, ha kifogysz a tiszta ruhákból, és az erkélyen szárított ruhák még nem száradtak meg, mert éppen egész hétvégén szakadt az eső. Tipikus, nem?

Ha még mindig nem tudtunk meggyőzni, miért lenne szükséged szárítógéppel ellátott mosógépre, olvasd el a következő tippeket!

Előnyök és hátrányok

Előnyök:

Teljesítmény. Bár két gépet gyúrtak egybe, mégis teljesítményben egyik funkciója sem rosszabb, mint ha külön-külön géppel rendelkeznél.

Kényelmes. Kézi beavatkozás nélkül moshatod és száríthatod ruháid.

Helyet takarít meg. A mosó-szárítógépnek az a legnagyobb előnye, hogy két gépet kapunk egyben. Ez azt jelenti, hogy ez a típusú készülék tökéletes azok számára, akiknek nincs elegendő helye, nincs saját kertjük vagy erkélyük a ruhanemű szárításához, vagy egyszerűen nem akarnak túl sok háztartási nagygépet a saját otthonukba.

Optimális költség. Ha éppen elköltöztél és új készülékekre van szükséged, vagy ha a mosógép és a ruhaszárító egyszerre romlott el, válassz egy szárítóval rendelkező mosógépet, így pénzt takarítasz meg azzal, hogy kettő helyett csak egy eszközt vásárolsz.

Választás. Külön moshatsz vagy száríthatsz ruhákat, így a készüléket normál mosógépként vagy külön szárítóként is felhasználhatod. Nem kell lemondanod semmiről!

Hátrányok:

Ahogy minden kihagyhatatlan ajánlatnak, a mosó-szárítógépnek is van árnyoldala. Azonban ha ezekkel is tisztában vagy, felelősen hozhatsz döntést a beszerzéséről!

Működési költség. A legtöbb szokásos mosógéphez hasonlóan a mosási ciklus általában hatékony és gazdaságos a szárítóval ellátott mosógépekben is. A szárítási ciklus azonban általában több energiát fogyaszt, mint a hagyományos kondenzátoros vagy szellőződobbal ellátott szárítók esetében.

A dob mérete. A dob mosási és szárítási képessége minden gépnél különbözik. Ez azt jelenti, hogy ha a mosási ciklus teljes kapacitását kitöltöd, akkor a szárítási ciklus előtt el kell távolítani néhány ruhadarabot. Ha hajlamos vagy arra, hogy annyi ruhadarabot teszel be a gépbe, amennyi csak belefér, ez kárt okozhat a szárítóban. Javasoljuk, hogy a mosott ruhadaraboknak csak a felét tedd a szárítóba.

A választék szűkössége. Természetesen korlátozottabb lesz a választás, ha mosó-szárítógépet keresel, mintha a két gépet külön vásárolnád meg, mert kisebb az ezek iránti igény. Tehát, ha más színt vagy sajátos tulajdonságokat keresel, a tökéletes termék megtalálása kicsit nehezebb lehet.

Összefoglaltuk tehát a legfontosabbakat, hogy mi lehet az előnye, illetve a hátránya egy ilyen gépnek, bízunk benne, hogy megtalálod számodra a tökéleteset. Egy biztos, a széles kínálathoz kimozdulni sem kell, főleg, ha éppen rossz kint az idő. Nézz körbe kényelmesen online, például az emag.hu-n ahol részletes leírást is találsz a termékekről.

(X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában