Hirdetés

2024.05.27. 14:52

Szakmunkás végzettséggel betölthető álláslehetőségek Hevesen és környékén

A szakmunkások munkaerőpiaci lehetőségei mára igencsak kibővültek. A képzett szakik rendkívül keresetté váltak, amit jól mutat az is, hogy az állásportálok kínálatai folyamatosan bővelkednek az ilyesfajta hirdetésekben. Hozunk néhány példát arra, hogy Hevesen és környékén melyek a leggyakrabban előforduló szakmunkás pozíciók!

PR cikk

Forrás: freepik.com

CNC gépkezelő

A szakmunkás álláskategórián belül a CNC gépkezelői pozíció egy visszatérő lehetőségnek számít Heves és környéke álláskínálatában. Ezt megerősíti a régióra specializálódott hevesallas.hu weboldala is, ahol már több alkalommal is felbukkantak erre a munkakörre vonatkozó álláshirdetések. Persze mindez nem csoda, hisz a CNC gépkezelők kulcsfontosságú szereplői a fémfeldolgozó iparnak. Itt találhatók a hevesi szakmunkás állások: https://hevesallas.hu/allasok/szakmunka.

Feladatuk, hogy különböző anyagokból készítsenek alkatrészeket és részegységeket, például vágás vagy marás útján. Ehhez beállítják és programozzák a CNC gépeket, továbbá folyamatosan figyelemmel kísérik a gyártási folyamatokat és beavatkoznak, ha rendellenességet tapasztalnak. A munkakörüknek ezenkívül része a legyártott termékek minőségellenőrzése is, sőt, a gépek karbantartásában is tevékeny szerepet kell vállalniuk.

Nem véletlen, hogy a munkakör betöltésének alapvető feltétele a szakirányú végzettség (pl. gépi és CNC forgácsoló) megléte, a műszaki rajzok olvasásának képessége, valamint a nagyfokú precizitás és pontosság is. Gyakori továbbá, hogy a munkavégzés több műszakban történik, így a rugalmasság is fontos ezen állások kapcsán.

Lakatos-hegesztő

Ha pedig már fémipar, akkor a lakatos-hegesztő állásokról is érdemes néhány szót szólni, amelyek megjelenése szintén nem példa nélküli az említett HevesAllas.hu felületén. Ezen munkalehetőségek esetében jellemzően acélszerkezetek összeállítására és hegesztésére, fémmegmunkáló gépek kezelésére és karbantartására, illetve az elvégzett munka kapcsán felmerülő minőségellenőrzési feladatok ellátására keresnek képzett szakmunkásokat.

A szakirányú lakatos és hegesztő szakmunkás bizonyítvány meglétén túl, jellemző elvárás szokott még lenni a műszaki rajzok olvasási képessége, a mérőeszközök (pl. tolómérő, szintező stb.) használatának ismerete, valamint a nagyfokú önállóság és pontosság is. Ezek mellett pedig egyes helyeken akár előnyként jelenhetnek meg olyan kvalitások, mint például a CNC gépkezelésben szerzett tapasztalat, a targoncavezetői jogosítvány, illetve az emelőgépkezelői vizsga.

Nehézgépkezelő

A nehézgépkezelői megnevezés alatt egyebek mellett rakodók, targoncák, földmunkagépek, daruk és tehergépkocsik használatával járó munkaköröket értenek a munkáltatók. Egy, a HevesAllas.hu felületén megjelent korábbi nehézgépkezelői állás esetében például kotró-rakodó és dózer típusú gépek kezeléséhez toboroztak munkavállalókat. Természetesen az ilyen típusú állások kapcsán nélkülözhetetlen feltételként jelenik meg az adott gépre vonatkozó jogosítvány megléte. De emellett a kiemelkedő műszaki érzék, a megbízhatóság és a jó problémamegoldó képesség ugyancsak gyakran kap helyet az elvárások listájában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában