Hirdetés

2024.03.11. 06:55

Kenyeret kapott a sokorói tájegység is

Békebeli búzakenyér lett a hónap kenyere a Pedró Pékségben, s néhány nap múlva egy különleges új kenyér is a polcokra kerül. A Pedró Inno-Bisztróban pedig újabb laktató finomság, a pékburger csalogat.  

Forrás: Pedró Pékség

Győr „hivatalos kenyere”, amely a település várossá avatásának 750. évfordulójára készült, három éve töretlen népszerűségnek örvend. Nemcsak azért, mert a fehér búzakenyeret nem lehet letaszítani a kenyerek hazai toplistájáról, hanem azért is, mert hagyományos technológiával, élesztő nélkül, vadkovásszal készül. Az egykilós kenyeret jellegzetes búzakalászminta díszíti, héján a kis négyzetek pedig mintha a győri utcák macskaköveit idéznék… Akinek még nem volt hozzá szerencséje, annak most különösen érdemes megkóstolnia, márciusban ugyanis a Győr750 a hónap kenyere, azaz a Pedró applikációjával 100 forint kedvezmény jár rá!

Márciusban egy új kenyér is bemutatkozik a Pedróban: a Sokoró kenyerével Vajda Péter, a Pedró Pékség tulajdonosa szűkebb szülőhazája, a 23 települést magában foglaló sokorói tájegység előtt tiszteleg. Különlegességét a kukoricaliszt és az ebből készült puliszka adja – a fehér búzaliszt mellett ez a kenyér fő alapanyaga –, ettől és a hozzáadott burgonyától lesz igazán puha, szaftos és sokáig eltartható a Sokoró kenyere. A kerek cipó, vagy ahogy a Pedrónál becézik, a „sokorói egykilós”, melyet Böjte Csaba testvér áldott meg a napokban a sokorói gálaesten, március 14-től kapható a Pedró üzleteiben.    

Forrás: Pedró Pékség

Nemcsak új kenyérrel, hanem a kedvelt melegszendvicsek és langallók mellett új meleg fogással is bővült a Pedró laktató ételeinek a listája. A pékburger garantáltan mindenkinek elűzi az éhségét, akár ebédre, vagy vacsorára ugrik be valaki. A natúr bucit, a 100% marhahúsból készült pogácsát, a sárga cheddar sajtot, a csemegeuborkát és a többféle szószt helyben, kemencében sütik össze, így a frissesség garantált!  

A pékburgert bármelyik Pedró-üzletben, a vasalt melegszendvicset azonban csak a pékség legújabb egységében, az egyetemi tudásközpont területén megnyílt Pedró Inno-Bisztróban kóstolhatjuk meg. A Széchenyi-egyetemmel közösen, a régi kekszgyár épületében nyitott bisztróban a langallótésztára mozzarellát, rukkolát és parasztsonkát, vagy – a vega változatban – pesztót tesznek, majd két oldalról „megvasalják”, így áll össze a tartalmas fogás.

A Pedró legújabb gyöngyszemében már a nagy teraszt is birtokba vették a vendégek, jólesik itt esténként meginni egy pohár bort a barátokkal… Alkoholos italokból egyébként hatalmas a választék, mellé jól csúszik a sajt- és sonkatál, vagy a langalló alapú, parasztsonkás-sajtos-zöldséges, fokhagymás-tejfölös szósszal meglocsolt Gróf tál. (x) 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában