Hirdetés

2023.12.18. 15:54

Többfunkciós nappali: munkaállomás és élettér egyben

Az utóbbi években minden korábbinál jobban elterjedt a home office munkavégzés, ami némi átalakítást követel az otthonainkban. Ha rendszeresen dolgozol otthonról, a konyhaasztal, vagy a kanpé a laptoppal az öledben már nem lesz jó megoldás, mert hosszú távon kényelmetlen és nem is igazán egészséges a testtartás szempontjából. Érdemes ilyen esetekben a nappaliban kialakítani egy praktikus, kényelmes munkaállomást. Ha jól csinálod, az összképbe is tökéletesen fog illeszkedni.

Fotó: fizkes - stock.adobe.com

Illeszd a munkahelyet a nappalidba!

Sokan tartanak attól, hogy az otthonuk egységét és harmóniáját megbontja, ha a nappaliba bekerül egy munkaállomás. Szerencsére azonban íróasztalok széles választéka áll rendelkezésre, így tudsz olyat választani, ami minden szempontból illik a környezetbe és praktikus is.

Ami a praktikumot illeti, fontos, hogy akkora íróasztalt vásárolj, amin kényelmesen elférsz, illetve elég tárolókapacitással rendelkezik ahhoz, hogy minden, munkavégzéshez szükséges eszköz elférjen egy helyen. Gondolj például a nyomtatóra, iratokra is!

A fiókos, illetve szekrényes változatokon túl olyanokban is érdemes gondolkodni, amik polcokkal kiegészíthetők, így fölfelé is alakíthatók ki tárolóhelyek. Itt tarthatók könyvek, mappákba rendezett iratok, irodai eszközök és nagyon meg tudják növelni a tárolókapacitást.

Esztétikai szempontból arra érdemes figyelni, hogy olyan íróasztalod legyen, ami passzol a többi bútorhoz színben, valamint stílusban, így nem lesz idegen a nappalidban.

A nappali maradjon nappali

Fontos, hogy amellett, hogy a nappalidban dolgozol, megmaradjon annak az eredeti funkciója is: ne vegye át az uralmat a munkaállomás. Mindenképpen tartsd tehát meg a kényelmi elemeket: a fotelt, kanapét, legyen egy kellemes méretű és kialakítású dohányzóasztal, tv-állvány és minden, ami ahhoz kell, hogy a nappali komfortos legyen. 

A dohányzóasztalok a kanapé környékén tehetnek jó szolgálatot: ide tudsz pakolni mindent, amire szükséged lehet, miközben lazítasz. Nasit, innivalót, a távirányítót, a telefonodat. Nem árt, ha van benne egy kis pakolóhely is magazinoknak, könyveknek, esetleg hobbikellékeknek. A dohányzóasztalok lehetnek polcosak, de akár fiókosak is - válaszd ki a neked megfelelőt!

Természetesen a dohányzóasztal esetében is figyelni kell a stílusra, hogy illeszkedjen a helyiségbe. A bőséges választékban biztosan találsz majd ilyet. (X)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában