Hirdetés

2023.05.22. 06:50

Kétkilós kenyér a családok asztalára

A háromféle lisztből készülő, zamatos Csallóközi kenyér a hónap kenyere a Pedró Pékségben, így most kedvezménnyel vásárolható meg. Már nem kell sokat várni az új győri Pedró-üzlet megnyitására, és a pékség legújabb kenyerének debütálására sem.

Forrás: Pedró Pékség

Ahogy azt már megszokhattuk, ezúttal is száz forint kedvezménnyel vásárolható meg a hónap kenyere a Pedróban a pékség applikációját használva. Ezúttal a félbarna Csallóközi kenyér került fókuszba, amely szaftos, lágy bélzetével hamar meghódította a vásárlókat. Az alapja búzaliszt, amely mellé rozsliszt és teljes kiőrlésű liszt társul, az extra frissességet és hosszú eltarthatóságot pedig a tört burgonya biztosítja. 
A kétkilós kenyér már csak azért is közel áll a Pedró Pékség tulajdonosa, Vajda Péter szívéhez, mert egy utazás, a Felvidéken tett kalandozása ihlette. 

„Ez a kenyér teljes mértékben tükrözi a hitvallásunkat: visszahozzuk a régi idők értékeit. Ezért is kétkilós a kenyér, régen ugyanis, amikor egy héten egyszer sütöttek a családok a kemencében, nagyobb kenyerek készültek. Ezek nehezebben száradtak ki, és sok embert jóllakattak. Ez utóbbi ma is igaz: egy kétkilós Csallóközi kenyérből jóllakik egy tizenöt fős társaság, például egy bográcsozáson” − mondja Vajda Péter. 

A kenyérre a promóciós időszakban hagyománytiszteletből kerül rá az ünnepi szalag, rajta a Felvidék híres magyar szülötteinek nevével, Mikszáthtól Balassiig. Aki pedig inkább a Pedró legtöbbet eladott kenyerét, a Székely kenyeret választja, még a Sokoró kapujának felállításához is hozzájárul. Az autóút felett átívelő hatalmas székelykapu elkészítésére eddig hatmillió forint gyűlt össze, s minden Székely kenyér árából száz forint ezt az összeget gyarapítja. 

A cégvezető már a Pedró következő nagy dobására készül: hamarosan érkezik ugyanis a pékség új kenyere, amely a nándorfehérvári diadalnak állít emléket. A Déli harangszó kenyér négyféle gabonából készül, a többi között az egyik legősibb magyar gabona, a köles lisztjének felhasználásával. Az új kenyér a pápalátogatásra készült el, az üzletekbe pedig június elején kerül, ízletes lehetőséget kínálva a zamatos, egészséges kenyerek kedvelőinek. 

De nem csak ez lesz az újdonság a Pedró életében: nyáron, júliusban nyílik ugyanis a pékség legújabb győr-nádorvárosi üzlete. A vidéki buszpályaudvar melletti Leier-üzletsoron 200 négyzetméteren a megszokott hangulat fogadja a Pedró-vásárlókat. Szokás szerint ez az üzlet is több lesz, mint egy kenyérbolt: 30 ülőhely gondoskodik róla, hogy bármely napszakban érdemes legyen betérni egy finom (meleg)szendvicsre vagy kávéra, egy tartalmas reggelire vagy ínyenc uzsonnára. (x) 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában