Támogatott tartalom

2023.03.25. 07:55

Győrbe költöznek a Húsvét-szigetek

Ingyenes programsorozattal ünnepli idén Győr a húsvétot. A színes belvárosi forgatagról Venesz Klaudiát, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont kommunikációs koordinátorát, a fesztivál szervezőjét kérdeztük.

Fotó: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Színes húsvéti forgatag a belvárosban: Játszóház, mesék és cumifa is várja a kisgyermekeket

„2022-ben a húsvéti vásárt a Virágpiac téren rendezték meg. Egy családbarát programsorozatot szerettünk volna megvalósítani, így sokkal észszerűbb volt visszahozni a vásárt a belváros szívébe, a sétálóutcákba, ezért 2023-ban a Baross út és az Arany János utca ad helyet a kézművesvásár pavilonjainak” − kezdte a programkoordinátor.

Fotó: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

„Vannak visszatérő árusok, akiket az előző években már meg¬szoktak, és keresik is őket, de¬ hozunk új termelőket, illetve szélesítjük a termékpalettát. A húsvéti dekorációk mellett készülünk fajátékokkal és finomságokkal is. A húsvét előtti hétvégén a Csobolyó néptáncegyüttes műsorával nyitjuk a program¬sorozatot a Baross úton, és érkezik Csernik Szende székely mese¬mondó is” – folytatta Venesz Klaudia.

A Mandala Teaház sátorral települ ki a belvárosi vásárba, itt pedig különlegességekkel készülnek a vásár teljes időtartama alatt. A Kisherceg Csillagszem program keretében, a Kolibri Mesevilág közreműködésével a gyerekek olyan előadásokat hallhatnak, amelyek segítenek nekik kicsit lelassulni.

Észrevehetően a gyerekeknek is szükségük van arra, hogy kicsit befogadóbbá váljanak ebben a felpörgetett világban, a mese ehhez egy ideális eszköz. Az előkészítő zene, az illóolajok pedig mind segítik ezt a folyamatot. A történeteket a jelen lévő korosztályok alapján választják ki, de az már előre látható, hogy a magyar, tavaszi történeteket vegyítik a külföldiekkel.

Fotó: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

„A vásár fő attrakciója a húsvéti hétvégén látogatható cumifa. Sok szülőnek gondot okoz a cumiról való leszoktatás. Így most a kicsik lehetőséget kapnak arra, hogy egy fára akasszák a megszokott cumit, és elköszönjenek tőle. Nagyon jó kapcsolatot ápolunk a belvárosi üzlettulajdonosokkal, így a Szarvas családtól kölcsön¬kaptuk a Baross21 fagyizó teraszát, amit igazi kis »Húsvét-szigetnek« rendezünk be. Az ide betérő gyerekek oklevelet kapnak majd, amiért a »nyuszinak ajándékozzák« a cumijukat. Bízunk benne, hogy ez a kedves gesztus segítség lesz sokaknak” − ismertette Klaudia a húsvéti forgatag egyik újdonságát. 

„Ezen a hétvégén fejlesztő fajátékokat is kiállítunk. A logikai kirakó játszóház több mint harminc eszköze, a mozgást fejlesztő játékok a tapasztalataink szerint nem csak a gyerekeket kötik le, a felnőttek is szívesen játszanak velük. A vásár minden programja ingyenes. A családbarát hetet úgy terveztük meg, hogy mindenki találjon számára érdekes elfoglaltságot, és feltöltődve, esetleg finomságokkal vagy más vásár¬fiával térjen haza” − zárta a gondolatait Venesz Klaudia.

A teljes programkínálatért keressék a www.mufegyor.hu oldalt, továbbá figyeljék a Győri Művészeti és Fesztiválközpont Facebook-oldalát!

A cikk Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával jött létre.

Szívügyünk Győr türkiz arany

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában