Támogatott tartalom

2021.04.08. 06:54

Megnyitja kapuit a Dunakapu téri piac

Szerdán próbanapot tartottak, szombaton pedig az első igazi piacnap következik a közkedvelt régi-új helyszínen. Április 10-én újra megnyitja kapuit a Dunakapu téri piac, ahol ezentúl szerda-szombat rendszerben várják a vásárlókat.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester a Dunakapu téri piac helyszínén.

„Már a választási kampány alatt is sokan kérték, már akkor megígértem, hogy a piac visszaköltözik a Dunakapu térre. Az előkészületek megtörténtek és szombattól újra nyitva áll az érdeklődők előtt a belvárosi piac” – mondta a helyszínen dr. Dézsi Csaba András, ahol szerdán szinte valamennyi kereskedő részvételével tartottak próbanapot. A polgármester kiemelte, most szombaton 30–40 őstermelővel, mozgóárusokkal, illetve a nem élelmiszert árusító kereskedőkkel nyílik meg a piac. Hozzátette, az őstermelői létszám, ahogy egyre több terméknek jön el a szezonja, úgy bővül majd, de bízik benne, hogy a régi-új piac sikeressége miatt is folyamatosan szélesedik a kereskedők köre.

A szerdai próbanapon a piac elrendezését modellezték.

„A szerdai próbanapot azért rendeztük meg, hogy a kereskedők a helyszínen lássák a tér berendezését. Az árusok a téren tartott megbeszélésen a standok elhelyezésének módosítására tettek javaslatot többek között a könnyebb árufeltöltés érdekében, illetve, hogy a kereskedők sátrai egymás mellé kerülhessenek” – mondta el kérdésünkre Németh Kornélia, a Győr-Szol zrt. piacok és vásárcsarnok csoportjának vezetője. Kiemelte, az egyeztetésen a polgármester is részt vett, aki elfogadta a kereskedők kérését, így a szombati nyitányon ennek megfelelően alakul majd a piac képe azzal, hogy élesben felmerülhetnek majd további szempontok, így történhetnek még módosulások, finomhangolások ezen a téren.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester a Dunakapu téri piac helyszínén.

Ezzel kapcsolatban dr. Dézsi Csaba András úgy fogalmazott, a cél az, hogy minél több győrinek szolgáljon megelégedésére a piac, a vásárlóknak és a kereskedőknek egyaránt. Kiemelte, az igényes megjelenésű installációk egységes arculatot kölcsönöznek majd a belvárosi piacnak, amely amellett, hogy megjelenésében modern lesz, remélhetőleg a régi idők piachangulatát idézi majd. Éppen ezért az őstermelők kínálata, vagyis a zöldség, gyümölcs és egyéb szezonális termékek mellett többek között a füstölt húsok, sajtok, pékáruk, mézek és lekvárok is megtalálhatók lesznek, ahogyan a nem élelmiszer jellegű termékek, köztük ruhaneműk és konyhai eszközök is. A Dunakapu téri piacról nem maradhatnak el a gasztrofaházak sem, az igazi piacos ételekkel, de a jelenlegi szabályok miatt itt egyelőre csak elvitelre vásárolhatunk.

A nyitás napján, vagyis április 10-én a Győr Plusz Rádió élő kívánságműsorral jelentkezik a helyszínről reggel 7 és déli 12 óra között. A házigazda Ferenczy Balázs és Herkely Ákos lesz, a műsorban élő beszélgetésekkel is jelentkeznek a térről, így a hasznos és aktuális információk mellett az első piacnap hangulatáról is képet kaphatnak a hallgatók. A vásárlókat reggel 6 órától délután 13 óráig várják a Dunakapu téren. A kilátogatókat kérik, hogy tartsák be az érvényben lévő járványügyi szabályokat, különös tekintettel a maszkviselésre és a távolságtartásra.

(A cikk Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával jött létre.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában