Pályázati kisokos

2014.11.12. 15:03

Eldördült a startpisztoly, már beadhatók az új Uniós pályázatok!

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség uniós kommunikációért felelős helyettes-államtitkára azzal kapcsolatban, hogy mikor indulhat a pályázati dömping, az alábbiakat közölta: jelen állás szerint november 17-én, hétfőn nyújtjuk be az EU-nak az operatív programokat, így várhatóan januárban jöhetnek a minden operatív programot felölelő kiírások. A pályázatok beadása szempontjából az alap a palyazat.gov.hu és a szechenyi2020.hu oldalak, itt történik a pályázatok tényleges beadása és a pályázati folyamatok is itt követhetők nyomon.

A beadási folyamat lépésről lépésre:

 Első lépésként a beadáshoz regisztrálni kell, ez után megerősítő email érkezik, ez után kezdhető meg a kitöltés maga.

 A belépés után saját felület jelenik meg, ahol nyomon követhetők a pályázati lehetőségek, a folyamatban lévő pályázatok, ezen a felületen történik majd a kapcsolattartás és követhető, hogy a beadott pályázatok milyen fázisban vannak.

 A támogatási kérelem 4 fő adatcsoportja:

 • a pályázó adatai,
 • a projekt szakmai tartalma,
 • pénzügyi adatok,
 • mellékletek csatolása (egyéb műveletek néven fut).
 •  Vannak ellenőrzési szempontok, a lezárás előtt ezeket a rendszer automatikusan lefuttatja, a beadást e nélkül nem engedi lezárni.

   A benyújtást követően maximum 3 napon belül a kérelem adattartalmát hitelesítő cégszerűen aláírt igazoló nyilatkozatot – amit a rendszer automatikusan generál a beadás után – postai úton is szükséges elküldeni a következő címre:

  Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság
  1539 Budapest Postafiók 684.

   A pályázat feldolgozása a nyilatkozat beérkezésével történik meg, tehát mindenképpen szükség van rá. Aki rendelkezik elektronikus aláírással annak ezt a lépés nem szükséges megtennie.

  Jellemzően 12 hónapos projekt megvalósítás az elvárás a korábbi 24 hónapos helyett

  Az első napos forráskimerülés elkerülése érdekében több ütemben jelennek meg a források, akár ugyanabban a konstrukcióban is, ugyanakkor a pályázatokat negyedévente tervezik közzétenni.

  Az egyik legfontosabb az ágazati fókusz, ahol azt vizsgálják, hogy konkrétan mivel foglalkoztam az elmúlt években, vagyis miből keletkezett az árbevételem 50%-a. (tehát nem elég, ha a tevékenység csak benne van a cégkivonatban).

  A másik fontos elem a 3 kötelező árajánlat megléte.

  Jelenleg alaphelyzet, hogy a megfelelő pályázatokról a beérkezési sorrend dönt.

  Gönczi Zsolt, pályázati szakértő

  +36 20 377 9200

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!