Ország-világ

2014.06.10. 12:30

Új kormány: 41 államtitkár kinevezését javasolta Orbán Viktor

Navracsics Tibor, Szijjártó Pétert nevezte ki helyettesévé.

Negyvenegy államtitkár kinevezését javasolta [namelink name="Orbán Viktor"] miniszterelnök [namelink name="Áder János"] államfőnek - derül ki abból a dokumentumból, amelyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője juttatott el az MTI-hez kedden.

A kormányfő javaslata szerint közigazgatási államtitkárként dolgozna június 15-étől [namelink name="Biró Marcell"] a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, [namelink name="Czepek Gábor"] a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban, [namelink name="Molnár Zoltán"] az Igazságügyi Minisztériumban, [namelink name="Simon Attila István"] a Földművelésügyi Minisztériumban és [namelink name="Vidoven Árpád"] a Miniszterelnökségen.

Június 15-ei hatállyal [namelink name="Kontrát Károly"], [namelink name="Pogácsás Tibor"] és [namelink name="Tasnádi László"] lehet a Belügyminisztérium államtitkára. Az Emberi Erőforrások Minisztériumában lehet a legtöbb államtitkár: június 15-étől [namelink name="Czibere Károly"], [namelink name="Czunyiné Bertalan Judit"], [namelink name="Hoppál Péter"], [namelink name="Rétvári Bence"], [namelink name="Simicskó István"], [namelink name="Soltész Miklós"] és [namelink name="Veresné Novák Katalin"], június 24-től pedig [namelink name="Zombor Gábor"] töltheti be ezt a posztot az Emmiben.

A kormányfő a Földművelésügyi Minisztérium államtitkárává javasolja kinevezni június 15-ei hatállyal Bitay Márton Örsöt, Czerván Györgyöt, Nagy Istvánt, V. Németh Zsoltot és Zsigó Róbertet.

A Honvédelmi Minisztériumban államtitkára lehet [namelink name="Vargha Tamás"] - szintén június 15-ével -, míg az Igazságügyi Minisztériumban pedig [namelink name="Répássy Róbert"] 15-étől, [namelink name="Berke Barnabás"] és [namelink name="Patyi Gergely Sándor"] 16-ától láthatja el az államtitkári feladatokat.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárává Orbán Viktor Balatoni Monikát, Győri Enikőt, Mikola Istvánt, Szabó Lászlót és Szijjártó Pétert javasolja kinevezni június 15-ei hatállyal.

A Nemzetgazdasági Minisztériumban ugyanezen időponttól államtitkár lehet [namelink name="Banai Péter Benő"], [namelink name="Czomba Sándor"], [namelink name="Orbán Gábor"], [namelink name="Rákossy Balázs"] és [namelink name="Tállai András"], július 2-ától pedig [namelink name="Glattfelder Béla"].

Június 15-étől államtitkárként dolgozhat a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban [namelink name="Aradszki András"], [namelink name="Fónagy János"], [namelink name="Hegmanné Nemes Sára"] és [namelink name="Szabó Zsolt"], július 1-jével pedig [namelink name="Tasó László"].

Korábban írtuk:

A klasszikus diplomácia, a külgazdaság és a kulturális diplomácia pilléreire támaszkodva hatékonyabban képviselheti a nemzeti érdekeket a Külgazdasági és Külügyminisztérium, amely az eddigieknél nyitottabb is lesz - mondta Navracsics Tibor tárcavezető egy keddi sajtóbeszélgetésen

A miniszter budapesti sajtótájékoztatóján közölte: az uniós fejlesztések ügye is államtitkári rangra emelkedik. Amíg ennek vezetőjét megtalálják, addig a területet [namelink name="Köpeczi-Bócz Tamás"] helyettes államtitkár irányítja.

Balog Zoltán az államtitkárokat bemutatva kiemelte: az, hogy a minisztérium változatlan formában folytatja a működését, bizonyítja, hogy sikeres volt a létrehozása, és érdemes együtt tartani azokat a társadalompolitikai ágazatokat, amelyek közvetlenül érintik az emberek életét.

Továbbra is stratégiai cél a magyar emberek, közösségek lelki-testi egészségének az erősítése, és ehhez hozzátartozik a közművelődés is - mondta, hozzátéve: fontos továbbá a családok megerősítése, ez áll a kormány és tárca tevékenységének középpontjában.

Korábban írtuk:

Egy kivételével bemutatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkárai kedden [namelink name="Balog Zoltán"] miniszter.

[namelink name="Rétvári Bence"] parlamenti államtitkár és miniszterhelyettes, [namelink name="Lengyel Györgyi"] közigazgatási, [namelink name="Czunyiné Bertalan Judit "]köznevelési, [namelink name="Simicskó István"] sportért felelős, [namelink name="Soltész Miklós"] egyházügyi, [namelink name="Hoppál Péter"] kulturális, [namelink name="Veresné Novák Katalin"] ifjúsági és családügyi, [namelink name="Czibere Károly"] szociális és társadalmi felzárkózási, [namelink name="Zombor Gábor"] egészségügyi államtitkár lesz. A felsőoktatási államtitkár személyét néhány héten belül jelentik be. [namelink name="Balog Zoltán"] emberi erőforrások minisztere jelezte: az államtitkár egy nemzetközi nagyvállalattól érkezik.

Korábban írtuk:

Az eseményen a külgazdasági és külügyminiszter bemutatta államtitkárjelöltjeit: [namelink name="Balatoni Monika"] kulturális diplomáciáért, [namelink name="Győri Enikő"] európai uniós ügyekért, [namelink name="Biró Marcell"] közigazgatási, [namelink name="Szijjártó Péter"] parlamenti, [namelink name="Mikola István"] nemzetközi együttműködésért és [namelink name="Szabó László"] külgazdaságért felelős államtitkárjelölteket.

[namelink name="Navracsics Tibor"] azt is közölte, hogy Szijjártó Pétert a helyettesévé nevezi ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában