Ország-világ

2016.08.01. 08:07

Teherautóba rejtett pokolgép robbant Kabulban

Teherautóba rejtett pokolgép robbant külföldieket is elszállásoló épület előtt az afgán fővárosban, Kabulban hétfőn - közölte egy biztonsági tisztviselő.

A híradás szerint a támadás idején a szállóban 11 külföldi állampolgár, kilencfős kiszolgáló személyzet és 26 biztonság őr volt.


A robbanást követően Kabulban több helyütt megszűnt az áramszolgáltatás, és fegyveresek támadást indított a szálló ellen. A városban megszólaltak a szirénák, sokan a robbanás zajára kiszaladtak az utcára.


Gul Aga Roháni, a kabuli rendőrparancsnok helyettese elmondta, hogy a robbanás a nemzetközi repülőtértől keletre történt, a Northgate nevű szállodánál, ahol külföldi vállalkozók is laknak. Annak ellenére, hogy erős volt a robbanás, viszonylag kevés volt az áldozat. Abdul Rahman Rahimi kabuli rendőrfőnök azt mondta, hogy a detonáció következtében egy támadó meghalt, két társát pedig lelőtték a rendőrök. Egy rendőr is meghalt, négy pedig megsebesült.


Zabihulla Mudzsahid, a tálibok szóvivője az AP amerikai hírügynökségnek e-mailben megerősítette, hogy ők az elkövetők. Állítása szerint fegyvereseik behatoltak az épületegyüttesbe, és tucatnyi áldozata volt a támadásban, de a szélsőségesek sokszor túlzásokba esnek, amikor terrorcselekményeik áldozatairól adnak hírt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában