Ország-világ

2019.05.14. 09:00

Szerdán még nem áll le a fűtés

Május 15-ig tart a távhőszolgáltatók rendelkezésre állási ideje, ilyenkor tehát rendszerint kikapcsolják a fűtést. Megkérdeztünk néhány szolgáltatót: erre a szerdára mi a tervük? Szinte szóról szóra mind ugyanazt közölte.

Laczó Balázs

Keretbe foglalja az időjárás a fűtési szezont: a szokottnál valamivel korábban, szeptember végén kezdődött, s most úgy fest, hogy egy-két nappal tovább tart.


A győri humánszolgáltatási főosztályon azt mondták, az idősotthonok, gyermekintézmények közül egy sem jelezte külön, hogy kérné a további fűtést, de ha érkezik ilyen igény, azt az osztály ugyanúgy támogatni fogja, mint máshol az egyedi fűtés alkalmazását. De megtudtuk: nem is kell most Győrben ezt kérni.


A Győr-Szol Zrt. szeptember 15. és május 15. között áll évről évre fűtési szolgáltatásával rendelkezésre –, ha a meteorológiai előrejelzés szerint a hőmérséklet előreláthatólag nem haladja meg a 10 fokot, illetőleg három egymást követő napon a 12 fokot.

A központból szabályozni tudják a győri blokkokat, a képen: Mikó István kazángépész. Fotó: Mészáros Mátyás

A központból szabályozni tudják a győri blokkokat, a képen: Mikó István kazángépész. Fotó: Mészáros Mátyás

Ozsvárt Tamás szóvivő kérdésünkre közölte: a jelenlegi időjárási körülmények, illetve a következő napok meteorológiai előrejelzései indokolják a távfűtés fenntartását. Vagyis a szolgáltatás Győrben május 15-e után sem áll le. „Amíg a hőmérsékleti értékek indokolják, lesz távfűtés a városban. Várhatóan a hét végén már a mostaninál sokkal jobb idő lesz, így remélhetőleg csak egy-két nappal lesz hosszabb az idei fűtési szezon" – tette hozzá.


Egyébként ez idő alatt is kérhetik lakóközösségek a fűtés leállítását, ezt a közös képviselőnek kell írásban kezdeményeznie, ha a hőközpontról vagy a hőközponton belül külön fűtési hőcserélő blokkról ellátott felhasználók legalább 70 százaléka aláírja a kérelmet.


Mosonmagyaróváron a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. ugyanígy tájékoztatott: holnap még ők sem állnak le. A folytatás az időjárástól függ, a csütörtök bizonytalan, a valószínűbb a pénteki „nyáriasítás".


Sopronban sem állítják le a teljes körű fűtésszolgáltatást – közölte a holding részéről Smidéliusz Eleonóra. 

A Komáromi Távhőszolgáltató Kft. főmérnöke, Nemes Sándor pedig azt mondta: az előrejelzéseket látva a pénteket garantálja: akkor már nem lesz szükség a távhőszolgáltatásra. Szerdán viszont még melegek lesznek a radiátorok, a csütörtök kérdéses.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában