Ország-világ

2017.09.15. 22:14

Politikusok elleni támadást hiúsítottak meg Finnországban

A helyi rendőrség, a központi bűnügyi rendőrség és a biztonsági rendőrség együttes erővel hiúsította meg a tervet. A finn parlament biztonsági szolgálata közölte: semmit sem tudnak a meghiúsított támadásról.

Politikusok ellen készültek támadást végrehajtani ismeretlenek Finnországban, a biztonsági erők tagjainak azonban sikerült megakadályozniuk őket tervük megvalósításában - adta hírül pénteken az Iltalehti nevű finn újság Seppo Kolehmainen országos rendőrparancsnokra hivatkozva.

Összességében annyit elmondhatok, hogy tudomásunkra jutott egy olyan támadás terve, amelyet politikusok ellen akartak végrehajtani

- mondta Kolehmainen, de semmilyen további részletet nem közölt.


Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a helyi rendőrség, a központi bűnügyi rendőrség és a biztonsági rendőrség együttes erővel hiúsította meg a tervet.


A finn távirati iroda jelentése szerint Jari Ylitalo, az ország nemzetbiztonsági szolgálatának vezetője nem kívánta kommentálni a tervezett támadásról szóló sajtóértesüléseket. Mindössze annyit közölt, hogy "a biztonsági helyzetet és a lehetséges fenyegetéseket folyamatosan figyelemmel követik" a hatóságok.


A finn parlament biztonsági szolgálata közölte: semmit sem tudnak a meghiúsított támadásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában