Ország-világ

2015.10.28. 16:11

Nem akar várni a műtétre? Válasszon másik kórházat!

Ha leghamarabb csak jövőre műtenék meg a térdét vagy a csípőjét, de ön nem ragaszkodik a saját kórházához, akkor elmehet máshová is, s már idén átesik az operáción. Tata jó lesz? Vagy Budapest? Esetleg Szolnok?

kisalfold.hu

A kormány eddig három programmal próbálta belátható időn belülre csökkenteni a várólistákat – leginkább a térd- és csípőprotézis, illetve a szürkehályog-műtéteknél. Az érintett kórházaknak odaítélt milliók valamelyest segítettek is: a Magyar Kórházszövetség kimutatása szerint 13 ezerrel csökkent a tervezhető műtétekre várakozók száma. Mivel a Kisalföld is rendre előveszi a témát, ezért mi magunk is láttuk, hogy a sokéves várólisták valamelyest tényleg rövidültek. Persze az is igaz, hogy nem öröm négy év helyett „csak" kettőt várni.


A kórházszövetség elnökségének van ötlete arra, hogy az eredeti célt elérjék, ami így szól: a kisebb beavatkozásokra 2-3 hónapnál, a nagyobb ortopédiai műtétekre pedig fél évnél többet ne kelljen várakozniuk a betegeknek.


A megoldás úgy szól, hogy másik kórházat is választhatnak azok a betegek, akiket a várólistát vezető kórházuk – műtői kapacitás hiányában – nem tud megműteni ebben az évben, csak jövőre.


Ide kattintva tölthető le a lista, amelyek közül választhat. 


A teljes cikket pedig a Kisalföld csütörtöki lapszámában olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában