Járványügyi veszélyhelyzet

2021.02.01. 19:04

Megint intézkedtek a rendőrök a Hősök terén tüntetőkkel szemben

Elsősorban figyelmeztetettek, de helyszíni bírságot is kiszabtak a rendőrök annak a rendezvénynek a résztvevőire, amelyet hétfőre hirdettek meg a Hősök terére – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy bár a február 1-jére bejelentett rendezvényt a szervező hivatalosan lemondta, de a közösségi médiában tovább buzdítottak a megjelenésre.

Hozzátették, ahogy vasárnap, hétfőn is főként csak figyelmeztették a „jogszabályellenes gyűlés helyszínén tartózkodókat”; a maszkhasználat szabályainak megsértése miatt hét résztvevőre helyszíni bírságot szabtak ki, tizenegy ellen pedig szabálysértési feljelentést tettek.

„A gyűlés szervezőivel és a gyűlést tartókkal szemben” a Budapesti Rendőr-főkapitányág közigazgatási eljárást kezdeményezett – írták.

Hangsúlyozták, a járványügyi veszélyhelyzet miatt továbbra is tilos rendezvényt, valamint gyűlést szervezni, tartani, annak helyszínén tartózkodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában