Ország-világ

2017.08.09. 17:45

Illegálisan helyezték el a Puskás-stadion bontási törmelékének egy részét - reagált a bontást kivitelező cég

67 ezer tonna bontási anyag hasznosításáról és deponálásáról a ZÁÉV - Föld-Trans 2001 konzorcium gondoskodott. Erre vagy ennek részére bukkantak a Határ úti ipartelepen.

A Puskás-stadion bontását kivitelező cégek – a ZÁÉV – Föld-Trans 2001 konzorcium – a bontási törmelék egy részét illegális lerakóban helyezték el - írja az Index az Átlátszó videóriportja nyomán, amelyből kiderült az is, hogy a több ezer tonna törmeléket a Határ út ferencvárosi oldalán, egy használaton kívüli ipari területen helyezték el.


Körülbelül 67 ezer tonna hasznosításáról és deponálásáról gondoskodott a konzorcium. Erre vagy ennek részére bukkantak a Határ úti ipartelepen. A bontást bonyolító Nemzeti Sportközpont dokumentumaiból kiderült, hogy nem volt engedélyük erre a telephelyre szállítani a törmeléket.


A környezetvédelmi hatóság már értesült az esetről, felszólították a Föld-Transt, hogy szállítsa el a hulladékot, de fellebbezés miatt egyelőre áll az ügy.

 

" webkitallowfullscreen="" width="640">

Változtatás nélkül közöljük a Föld-Trans 2001 Kft. közleményét


Nem illegális területen tárolják a Puskás Stadion bontási anyagait!

 

Valótlan állítások jelentek meg a Puskás Ferenc Stadion bontásáról egyes sajtótermékekben.

A bontást végző Föld-Trans 2001 Kft. az alábbi tájékoztatást adja az ügyben:

 

Egyes híradásokban szerepelt, hogy az elbontott Puskás-stadion egy része illegális lerakóba került, melyről a IX. kerületi önkormányzatnak nem volt tudomása. Ezzel szemben a valóság az, hogy az ipartelepet bérlő cég, jogszabályi kötelezettségének eleget téve, tevékenységéről értesítette a IX. kerületi önkormányzatot, mely a tevékenységet nyilvántartásba vette. Az az állítás sem felel meg a valóságnak, hogy a szóban forgó ingatlan nem szerepel a bontással kapcsolatos dokumentumokban.


A híradásokban megjelent, hogy a Határ úti ingatlanon hulladékot, elsősorban aszfaltot, földet és vegyes építési törmeléket tárolnak. A bérlő az ingatlanon a hulladékstátuszból kivett, átminősített  építőanyagot tárol, melyet a jövőben felhasznál. A korábbi Népstadionból 9200 m3 föld és 35 000 m3 darált beton hasznosul újra az új Puskás Ferenc Stadionban.


Téves az a megjelent információ is, mely szerint a Határ úti ingatlanon törmeléket daráltak. A későbbi felhasználást elősegítendő osztályozás történt csak, a hivatkozott fotókon és videókon jól látható az építőanyag szelektált elhelyezése.


A környezetvédelmi hatóság két határozatot is hozott az ingatlannal kapcsolatban. A kivitelező azonban fellebbezett ezek ellen, mert annak tartalmával nem ért egyet. Az általa adott tájékoztatás szerint építőanyagot tárol az általa jogszerűen bérelt ingatlanon, a megfelelő engedély birtokában. Ezt jelezte a határozatok ellen benyújtott kifogásában.


Föld-Trans 2001 Kft. 30 év munkájával pozícionálta magát a szakma piacvezetői közé. A rendszeres megkeresések alapján kidolgozott ajánlati és pályázati anyagok Megrendelők által történő elbírálását követően jut a megállapodások, szerződések megkötéséig. A kivitelezési feladatokat minden esetben a hatályos jogszabályoknak és rendelkezéseknek megfelelve, az érintett lakossági és természeti környezet legkisebb mértékben történő megzavarása mellett végzi. Ezt mind a Megrendelői oldal, mind a Szakhatóságok folyamatosan ellenőrzik.

 

 

Budapest, 2017. augusztus 

Föld-Trans 2001 Kft

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában