Ország-világ

2019.08.17. 12:40

Augusztus 20. - Győrfi Pál: a mentők nagy erőkkel készülnek az ünnepre

A mentők 36 egységgel állnak készenlétben.

A mentők nagy erőkkel biztosítják az augusztus 20-ai nemzeti ünnephez kapcsolódó fővárosi rendezvényeket - közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr-vezetője az MTI-vel. Győrfi Pál azt írta: a több napon át tartó budapesti programsorozat egészségügyi biztosítására részletes mentési terv készült. A mentők 36 egységgel állnak készenlétben, időszakonként és helyszínenként alkalmazkodva az aktuális programokhoz.


A fővárosi tűzijáték idején a mentés összehangolására külön tevékenységirányító csoportot is működtetnek - tette hozzá. A mentők arra kérik az ünneplőket, hogy a rendezvényhelyszíneken hallgassanak a figyelmeztetésekre, vigyázzanak a gyerekekre, ne másszanak fel veszélyes helyekre a jobb kilátás reményében. Baj esetén segítséget leggyorsabban a helyszínen lévő mentőktől kaphatnak, szükség esetén telefonos segélyhívással is kérhetnek - hívta fel a figyelmet Győrfi Pál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában