Ország-világ

2019.08.14. 20:34

A vörösiszap ügyben bizonyítás felvételét indítványozza a másodfokú ügyészség Győrben

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az iratok áttanulmányozását követően arra a megállapításra jutott, hogy a másodfokú eljárásban bizonyítás felvétele szükséges.

kisalfold.hu

Mint ismert, a megismételt eljárásban a Győri Törvényszék – öt vádlott kivételével – az elkövetők büntetőjogi felelősségét megállapította.


 A bíróság döntése szerint a vádlottaknak észlelniük kellett volna az altalajban zajló folyamatokat, és azt is, hogy a vörösiszaptároló-kazetta tönkrement, abba az előírtat jóval meghaladó vízmennyiség került. A gátszakadást megelőzően a vádlottaknak lehetőségük lett volna érdemi óvintézkedések megtételére. Az ítélet ellen az ügyész 13 vádlott terhére jelentett be fellebbezést.


"A fellebbviteli főügyészség bizonyítás felvételét indítványozza, és a bizonyítási eljárás lezárását követően terjeszti elő érdemi indítványait a bűncselekmények minősítése, a büntetések súlyosítása, illetve a felmentett vádlottak bűnössége kérdésében" - közölte dr. Mészáros Tamás fellebbviteli főügyész.

 

Fotó: Kisalföld-archívum

Fotó: Kisalföld-archívum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában