CPAC Hungary

2024.04.25. 10:32

Szánthó Miklós: a cél megszervezni az antiglobalista erők globális koalícióját

A CPAC Hungary célja nem kisebb, mint megszervezni az antiglobalista erők globális koalícióját – jelentette ki az Alapjogokért Központ főigazgatója csütörtökön Budapesten, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) megnyitóján.

MW

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója beszédet mond a CPAC Hungary első napján a Millenárison

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Szánthó Miklós emlékeztetett: az első CPAC Hungary 2022-ben egy „kinyújtott kéz” volt a tengerentúli és európai konzervatívok felé az „Isten, haza, család” hármas egységét civilizációs minimumként ajánlva.

Azt mondta, a tavalyi eseményük a jobboldali együttműködés mélyítéséről szólt, idén pedig akcióba lendülnek. 

Le kell csapolnunk a mocsarat júniusban Brüsszelben és novemberben Washingtonban is

– jelentette ki a főigazgató.

SZÁNTHÓ Miklós
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója 
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

Beszéde kezdetén megjegyezte: 

„Budapest nem Brüsszel”, és ezt az is mutatja, hogy a CPAC-re nem azért nem jöhettek be többen, mert a rendőrség be akarja záratni az eseményt, hanem mert telt ház van.

Szánthó Miklós később úgy fogalmazott: „bolsevikból bolsewoke lett”, és azért van szükség „woke-talanításra”, mert a neomarxista társadalmi mérnökösködés ugyanazt akarja aláásni most is, mint száz évvel ezelőtt a marxista: a rendet, a szabadságot és a biztonságot.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója jelezte: a konzervatív oldalon hisznek a teremtés és a természetes dolgok rendjében. Hisznek a nemzetek szabadságában, a közösség tagjainak egymás iránti lojalitásában, abban, hogy többség és igazság összeszervezhető. És hisznek a béke alapjában, a biztonságban, abban, hogy 

meg kell védeni a határainkat, családjainkat és gyermekeinket

– emelte ki, hozzátéve, hogy az élet pártján állnak.

Közölte: a woke-őrület azonban mindent „a feje tetejére akar állítani”, mert szerintük minden csak társadalmi konstrukció. Sőt, jelenleg a szabadság nevében már nem elég, hogy bárki kilóghat a sorból, hanem a haladás nevében be kell tiltani minden sort, mivel az sérti az abból kilógók érzékenységét – jelezte.

Szánthó Miklós ennél 

sokkal komolyabb problémának nevezte, hogy az ideológia- és érzelemvezérelt gondolkodásmód, a woke a külpolitika rangjára emelkedett Brüsszelben és Washingtonban.

Megjegyezte: már hozzászoktak ahhoz, hogy a jog New York-i vagy luxemburgi bírósági üléstermekben nem a politika gátja, hanem eszköze lett. Ahhoz is, hogy a liberális demokráciát exportálni kell „a történelmileg nem megfelelő fejlődésű” országokba, illetve a jogállamisági eljárásoknak vagy uniósforrás-visszatartásoknak a jogi alapja az, hogy éppen szuverenista kormány van hatalmon Varsóban, Pozsonyban vagy Budapesten.

Újdonságnak nevezte viszont, hogy a nem is olyan rég még „szeretkezz, ne háborúzz!” feliratú pólót hordó és „peace, love, happinessre” bulizó, elvileg pacifista elit háborús pszichózisba került, és szótárából kikopott az a szó, hogy béke.

Tegnap mindenkit antiszemitizmussal vádoltak, ma „cinkosan összekacsintanak a Hamász-párti tüntetőkkel”

– jelentette ki Szánthó Miklós.

– És ők azok, akik tegnap még bármely férfi ellen metoo-kampányt indítottak, ha akár csak rosszul nézett, ma viszont szerintük az áldozat hibája, ha „a hátán öv vagy könyv csattan”, persze csak akkor, ha az illető jobboldali nő – fűzte hozzá.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója a woke lényegét az eltörléskultúrával és a politikai korrektséggel szemléltette, amikor a dolgokat már nem lehet nevükön nevezni, mert valami valamilyen szempontból biztosan sért valakit.

Azonban hangsúlyozta: 

Őszintén kell beszélnünk és nevén kell neveznünk a dolgokat, ha el akarjuk űzni ezt a mocsári szörnyet, a woke kísértetét, mely most új gúnyában újra bejárja Európát, és sajnos Amerikát is.

Összefogást sürgetett a konzervatív oldalon, mondván, „sokkal több az, ami összeköt, mint ami szétválaszt”. 

Rend, szabadság, biztonság, ez a józan ész, a szuverenisták válasza a woke-globalizmusra

– jelentette ki.

A konferencia élő közvetítését itt tudja követni:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában