Guruló dollárok

2024.02.08. 06:23

Az Action for Democracy célja mindenhol a választások befolyásolása (videó)

A Mandiner csütörtöki cikkéből kiderül, hogy a szervezet civil köntösbe bújtatása csupán álca, valójában a baloldali-liberális hatalomátvétel a céljuk világszerte, így hazánkban is.

MW

Korányi Dávid teljes nyíltsággal beszélt arról, mit csináltak Lengyelországban

Forrás: Képernyőfotó/Youtube

A civil „csomagolás” (nem kormányzati szervezeteknek, NGO-knak és a „független médiának” juttatott pénzek) csak álca, a 2022-es magyarországi választásokba is az ellenzék javára beavatkozó Action for Democracy (A4D) célja térségünktől egészen az amerikai földrészig a választások befolyásolása, mégpedig a liberális oldal érdekében – írja a lap.

„Nem félünk kritizálni autoriter vezetőket és tendenciákat, mint Bolsonaro (Brazíliában), Orbán Magyarországon vagy Kaczynski Lengyelországban... Támogatunk civil szervezeteket...” – mondja Korányi Dávid, az A4D ügyvezetője az alábbi videófelvételen, amelyet a X mikroblogplatformon (a volt Twitteren) hoztak nemrég nyilvánosságra.

Mire a beszélgetőpartner visszakérdez: „Ők az ellenzéket támogatják. Ez az elképzelés?”

„Nos, ezt soha nem fogjuk mondani. Nem mondjuk ezt, nem reklámozzuk, de ezek a szervezetek (...) végül is megalapozottan sejthető, hogy az ellenzék kezére játszanak” – feleli erre Korányi, akinek szavai a videón 0:11 és 0:59 között hallhatóak.

A 43 éves Korányi Dávid a kétezres években Tabajdi Csaba MSZP-s európai parlamenti képviselő munkatársa volt Brüsszelben, majd Bajnai Gordon miniszterelnök (2009–2010) külpolitikai főtanácsadójaként dolgozott. Ezután a Johns Hopkins Egyetem washingtoni politikatudományi karára ejtőernyőzték, ahol széles körű amerikai kapcsolatokra tett szert. 2022-ben már a New York-i Times Square-en az A4D alapítójaként bontott zászlót, néhány héttel a magyarországi országgyűlési választások előtt. 2019 után Karácsony Gergely budapesti főpolgármester megbízásából a főváros nemzetközi kapcsolatait szervezte a Városházán.

Hogy hogyan, milyen módszerekkel akarták befolyásolni a választásokat a globális erők érdekeinek megfelelően, az a cikk folytatásából kiderül, IDE kattintva

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában