Óvatos becslés

2024.01.19. 09:26

Az illegális bevándorlók csaknem fele olyan országból érkezett, ahol nem dúl háború

Kiderült, mennyi migráns menekül valóban a háború elől: az Európai Unióba irányuló illegális határátlépések 47 százalékát olyan állampolgárok tették ki, akiknek a származási országaikban nincsenek harcok.

MW

Afrikából Európába igyekvő illegális bevándorlók érkeznek csónakkal a Kanári-szigetekhez tartozó El Hierro szigetén fekvő La Restinga kikötőjébe 2024. január 3-án

Forrás: MTI/EPA/EFE

Fotó: Gelmert Finol

Sokan hazudnak, amikor azt vallják egy-egy menedékkérelem beadásakor, hogy háború sújtotta országból menekültek el és menedéket keresnek – derült ki az EU határőrizeti ügynökség, a Frontex jelentéséből – írja a Magyar Nemzet.

Az Európai Unióba irányuló illegális határátlépések száma 2023-ban 17 százalékkal nőtt az előző évhez képest, 380 ezer regisztrált esettel. Ez egy óvatos becslés, és nem számol azokkal, akik a hatóságokat kijátszva jutottak be a blokkba.

Ez a szám a legmagasabb a 2016-os migrációs válság óta, és folytatja a regisztrált esetek emelkedő tendenciáját az elmúlt három évben. A Szíriából, Guineából és Afganisztánból érkezettek tették ki az összes illegális határátlépés 37 százalékát.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában