Fidelitas

2023.11.11. 18:58

Menczer Tamás: mindent a magyar érdek szerint teszünk

A Fidelitas szombaton Székesfehérváron tartott XX. kongresszusán számos kormánypárti politikus adott útmutatást a fiataloknak.

MW

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a Fidelitas XX. kongresszusán a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2023. november 11-én

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

A külpolitikánk sarokköve, hogy mindent a magyar érdek szerint teszünk – fogalmazott Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára a Fidelitas huszadik kongresszusán, amit Székesfehérváron tartottak. A politikus felhívta a figyelmet, hogy a baloldal nem a magyar érdek szerint cselekszik, hanem mindig másokhoz alkalmazkodnak. A válságok kora kapcsán az orosz-ukrán háborúról szólva leszögezte: azonnali, feltétel nélküli tűzszünetre, majd béketárgyalásokra van szükség. A migrációról szólva ismertette, hogy mindenben igaza volt a magyaroknak. 

– Elutasítunk minden kvótát és migránsgettót 

– húzta alá Menczer Tamás. Az energiaválságról elmondta, hogy ideológiákkal nem lehet fűteni, ezért Magyarország energiabiztonságát és a rezsicsökkentést megvédik. Az államtitkár szót ejtett arról is, hogy külgazdasági szemléletű külpolitikát folytatnak.

Nagy a jövő évi választások tétje

Az európai parlamenti és az önkormányzati választás kampányában megjelenő témák az EP voksolás irányába fognak gravitálni – fogalmazott Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Fidelitas kongresszusán. Hozzátette: kisebb a jelentősége, hogy mi fog történni, inkább az a fontos, hogy mi történt Európában. Az uniós problémák kapcsán elmondta, hogy a brüsszeli elitnek volt egy rossz járványkezelése. Továbbá leszögezte, hogy az EU nem tudja kezelni a migrációs válságot. Az orosz-ukrán háború kapcsán ismertette: Brüsszel a kezdetektől a fegyverszállítások mellett van, míg az elhibázott szankciók válságba sodorták a kontinenst. 

A tét azért is nagy, mert minden olyan európai támadás, amit a mi politikai közösségünk elszenvedett, az egy megfontolásból akadt: a velünk szemben állók azt akarják bebizonyítani, hogy aki nem föderalista, azt tönkre fogják tenni. Bizonyítsuk be, hogy nemzeti politikával is lehet választást nyerni 

– fogalmazott Kocsis Máté a jövő évi EP-választásokról.

Ikonikus hely a Fidelitasnak Székesfehérvár

Székesfehérvár egy olyan város, ahol a fidelitasosok bizonyítottak – fogalmazott Farkas Dániel, a Fidelitas elnöke a kongresszuson. Hozzátette: ennek a csapatnak ikonikus alakja Cser-Palkovics András, a város polgármestere. Cser-Palkovics András beszédében jelezte: nagyon sok élmény és barátság köti a szervezethez. Jelezte, hogy mindig nagy öröm, amikor ifjúsági közösségek érkeznek a városba, a Fidelitas pedig már több alkalommal tartotta a kongresszusát Székesfehérváron. Emlékeztetett, hogy korábban, amikor baloldali városvezetése volt Székesfehérvárnak, akkor meg akarták tiltani, hogy a városban tartsák a Fidelitas kongresszusát. Végül a polgármester elmondta, hogy minél több településen legyen ott a Fidelitasnak egy képviselője.

Nektek kell megvédenetek és továbbadnotok hagyományainkat és kultúránkat – fogalmazott Nagy István a kongresszuson elmondott beszédében. Az agrárminiszter leszögezte: az előttünk álló hónapokban heves támadások alá fog kerülni a szuverenitásunk. Jelezte: a feladatunk, hogy félelem nélkül nézzünk szembe a kihívásokkal. Szót ejtett arról is, hogy sokat dolgoztak azért, hogy visszaadják a vidéki Magyarország rangját. Mint mondta, választásokra készülünk és nem választható el egymástól, hogy milyen jövőt akarunk Európának és a helyi közösségeinknek. 

– Ha felemelt fejjel tekintünk a jövőbe, akkor mindig győzni fogunk 

– húzta alá a tárcavezető.

Válságban van az Európai Unió

Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter a kongresszuson elmondta: mi csak magyarként lehetünk európaiak, ez a küldetésünk. A tárcavezető leszögezte, hogy mi akarjuk eldönteni, hogy békében vagy háborúban akarunk élni. Továbbá rögzítette, hogy az EU-nak oda kell adnia a hazánknak járó forrásokat. 

A magyar emberek támogatását az európai parlamenti választásokon is meg kell szereznünk – nyomatékosította Bóka János, majd arra kérte a Fidelitas tagjait, hogy az eddig tapasztalt elhivatottsággal képviseljék a magyar érdeket.

Történelme legnagyobb válságát éli át Európa. Mi ezt már évekkel ezelőtt éreztük, de most már Brüsszel is érzi – húzta alá Varga Judit, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának az elnöke. Jelezte, hogy a globalista, értékvesztett liberális korszellemben könnyű elhinni, hogy nincs szükség a hagyományos családokra és az ezerféle gender tesz minket különlegessé. 

Nekünk, keresztény-konzervatív embereknek az a hite, hogy az élet több, puszta létezésnél. Ha elhisszük a liberálisoknak, hogy az élet nagy kérdéseire nem vagyunk hatással, akkor olyanok leszünk, mint ők 

– fogalmazott Varga Judit. Hozzátette: a magyarok ezer éve őrzik és védik Európát.

Óriási előny a Fidelitas közössége

Vargha Tamás, a Honvédelmi minisztérium parlamenti államtitkára, Székesfehérvár országgyűlési képviselője a kongresszuson elmondta: a fiataloknak a múlt tapasztalatait felhasználva kell tovább építenie a jövő Magyarországát. – A hazánk akkor marad önálló és független, ha meg tudjuk védeni minden fenyegetéstől. Ehhez szükség van egy erős magyar honvédségre – tette hozzá.

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója rendezvényen leszögezte: a Fidelitas egykori és mostani tagjait összeköti a magyar nemzet szeretete és szolgálata. 

– A Fidelitas közösségéhez tartozni óriási erőt és előnyt jelent 

– jegyezte meg. Mint mondta, fontos szerep hárul a szervezet tagjaira a jövő évi választás kampányában.

Mertünk és most is merünk magyarnak lenni – közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Kiemelte, hogy szövetségbe hívják az embereket a most induló nemzeti konzultációval, továbbá elmondta, hogy a józan és politikáját akarják folytatni.

Politikai nyilatkozatot fogadott el a Fidelitas kongresszusa

Politikai nyilatkozatot fogadott el a Fidelitas XX. kongresszusa szombaton Székesfehérváron, a résztvevők rögzítették: nem adjuk fel sem a szuverenitásunkat, sem a biztonságos mindennapjainkat, sem a békéért tett erőfeszítéseinket.

"Különleges lehetőség és feladat előtt állunk. 2024 júniusában egy nap dönthetünk két kulcskérdésről, ami hosszú évekre meghatározhatja hazánk és Európa jövőjét" - olvasható az MTI-hez is eljuttatott, a Facebookon is közzétett nyilatkozatban.

Mint írják, a világ egykor tőlünk, Európától tanulta meg, mi az a szabadság.

Szabadság ott van, ahol béke, biztonság és szuverenitás.

A Fidelitas nyilatkozata rögzíti: ma Európában békétlenség van. Háború dúl a közvetlen szomszédunkban és a kontinens legnagyobb békeprojektjének vezetői pedig nem a fegyvernyugvás, hanem a fegyverropogás és a fegyverszállítás pártján állnak.

"Ma Európában félelem van. Nemcsak attól kell tartanunk, hogy a határainkon dúló háborúk kontrollálhatatlanná válnak, hanem attól is, hogy az elhibázott migrációs politikával a terrorizmus az európai mindennapok részévé válik, sőt mára az is bebizonyosodott, hogy a migrációt ismert iszlamista terrorszervezetek irányítják. A velünk élő, állandó fenyegetettség az egykor biztonságos Európa eszményét és sutba vágja" - tartalmazza a nyilatkozat.

Ma Európa nem a maga ura. Az egykor büszke és erős Európa mára nem tudja megfogalmazni és érvényesíteni nemzetei érdekeit. Helyette a brüsszeli elit globális érdekek kiszolgálója és érvényesítője lett.

Ma azért gyűltünk össze itt, Székesfehérváron, az Aranybulla otthonában, egyben az európai alkotmányosság egyik bölcsőjében, hogy aláhúzzuk: nem adjuk fel sem a szuverenitásunkat, sem a biztonságos mindennapjainkat, sem a békéért tett erőfeszítéseinket

 - olvasható az állásfoglalásban.

Felkészültünk, hogy a jövő évi választásokon megküzdjünk az önfeladás hazai képviselőivel, a dollárbaloldal és a nemzetközi civil hálózatok jelöltjeivel az önkormányzatokban; és európai szövetségeseinkkel felvesszük a kesztyűt a nemzetektől elszakadt, brüsszeli bürokrácia diktátumaival szemben is - írták, hozzátéve: szabadság csak ott van, ahol béke, biztonság és szuverenitás is van.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában