Illegális bevándorlás

2023.10.21. 19:08

Pillanatképek Európa utcáiról: migránsok egymással verekednek és a helyieket inzultálják (videó)

Randalíroznak, gyújtogatnak Európa utcáin az illegális bevándorlók.

MW

Afrikai illegális bevándorlók elszállításukra várakoznak az olaszországi Lampedusa sziget kikötőjében 2023. szeptember 18-án

Forrás: MTI/EPA-ANSA

Fotó: Ciro Fusco

A közösségi oldalakon számos olyan videót látni, ahol a bevándorlók vagy egymással verekednek, vagy a helyieket inzultálják. Rómában is volt tömegverekedés.

Olaszországban egyébként rendszeressé váltak a verekedések a migránsok között. Udinében például afgánok és pakisztániak csaptak össze fényes nappal – adta hírül a Magyar Nemzet.

A németországi felvételek is azt bizonyítják, hogy a nyugati országokban gyakorlatilag úgy garázdálkodnak az illegális bevándorlók, ahogyan csak akarnak. 

Az X-re feltöltött videóhoz azt írták, az ottani helyzet kontrollálhatatlanná vált. 

Az EU által a civil szervezetek együttműködésével kikényszerített ellenőrizetlen és válogatás nélküli bevándorlás Európa szívébe hozta a Közel-Kelet konfliktusait.

További videók ITT nézhetőek meg. 

Bakondi György: akik kontroll nélkül érkeznek Európába, később akár terrorcselekmények elkövetői is lehetnek

Akik kontroll nélkül érkeznek Európába, később akár terrorcselekmények elkövetői is lehetnek – mondta el a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Bakondi György ijesztő perspektívának nevezte azt a lehetőséget, hogy egy tálib hatalom dönthetné el, ki léphet be Európába és ki nem, miután az afgán embercsempészek javára eldőlni látszik az a küzdelem, amit déli határunk túloldalán embercsempész bandák folytattak egymással a terület feletti uralomért.

„Az afgán embercsempész csoportok szervezettsége egyre inkább arra utal, hogy tevékenységüket - például a pénz beszedését -  összehangolják, feltehetően Afganisztánból irányítják” – mondta.

Korábban csak egymás ellen használtak fegyvereket, aztán elkezdték a helyi lakosságot terrorizálni, most pedig már megtámadják a határon szolgálatot teljesítőket is - tette hozzá.

„Csak idén eddig nyolc rendőr sérült meg és sok száz millió forintos kár keletkezett műszaki berendezésekben” – sorolta.

„Ha ebbe jobban belegondolunk, különösen érdekes az az európai uniós megközelítés, ami szerint "humanitárius feladatunk, hogy segítsünk szegény rászorulókon” – mondta.

„Nehezen tudom elképzelni, hogyan lehetne humanitárius alapon segíteni annak, aki géppisztollyal támad a határt védő rendőri erőkre” – jegyezte meg, hozzátéve: az embercsempészés bűncselekmény, az illegális határátlépés ugyancsak bűncselekmény.

Bakondi György hangsúlyozta: az illegális bevándorlók által elkövetett cselekmények sokasága mutatja, hogy korántsem menekültkérdésről, sokkal inkább belbiztonsági és szuverenitás kérdésről van szóAzt, hogy egy adott országba ki és milyen feltételekkel léphet be, a nemzetállamnak kell eldöntenie – jelentette ki.

Afrikából Európába igyekvő illegális bevándorlók érkeznek csónakon a Kanári-szigetekhez tartozó Tenerifén fekvő Los Cristianos kikötőjébe 2023. október 10-én
Fotó: Alberto Valdes / Forrás: MTI/EPA/EFE

Bakondi György „nagyon nagy mulasztásnak, nagy hibának nevezte”, hogy a terrorcselekmények miatt súlyosan feszült biztonságpolitikai helyzetben európai országok egymás után függesztik fel a schengeni kötelezettségeket, pedig a schengeni koncepció lényege éppen a külső határok megvédése lenne.

A belső határok ellenőrzésének visszaállítása a lakosság utazásai során korlátozásokkal járhat és akadályozhatja az áruforgalmat is – mondta.

Bakondi György arra a kérdésre, hogy a Gázában folyó harcok miatt elindulhat-e egy újabb menekülthullám, azt mondta: egyelőre azt még nem lehet megmondani, hányan  lehetnek és merre tartanak majd.

Szavai szerint fontos lenne, hogy az Európai Unióban az illetékesek - felismerve, hogy a huszonnegyedik órában vagyunk - végiggondolják 2015 óta folytatott elhibázott migrációs politikájukat és annak következményeit, mert az biztos, hogy a külső határok védelmére, az európai emberek biztonságára az eddigieknél jóval nagyobb figyelmet kell fordítaniuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában