Repülőbaleset

2023.09.12. 09:28

Kényszerleszállást hajtott végre Szibériában egy utasszállító

Kényszerleszállást hajtott végre kedden egy búzamezőn az Uralszkije Avialinyii (Ural Airlines) Airbus A320-as repülőgépe a novoszibirszki Ubinszkojei járásban, a fedélzeten 159 utassal és hatfős személyzettel.

MW

A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma által közreadott videófelvételről készített képen az Uralszkije Avialinyii orosz légitársaság Airbus A320 repülőgépe a Novoszibirszki területen elterülő Ubinszkojei járásban 2023. szeptember 12-én, miután súlyos motorhiba miatt kényszerleszállást hajtott végre

Forrás: MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma

Fotó: -

A Szocsi és Omszk között közlekedő U6–1383-as járat riadójelzést adott és engedélyt kért rá, hogy a végcélja helyett a novoszibirszki repülőtéren szállhasson le. 

A gép hidraulikai rendszerében problémák jelentkeztek, és félő volt, hogy a fékek meghibásodnak, ezért a személyzet úgy döntött, hogy előbb leteszi a gépet.

Az incidensben senki sem sérült meg, de egy utas a felszökött vérnyomása miatt orvosi ellátásra szorult. A repülőgép törzse ép maradt, tűz nem keletkezett, az utasok maguk hagyták el a repülőgépet a mentőcsúszdákon. Az utasszállítón 23 gyermek utazott.

A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma által közreadott videófelvételről készített képen az Uralszkije Avialinyii orosz légitársaság Airbus A320 repülőgépe a Novoszibirszki területen elterülő Ubinszkojei járásban 2023. szeptember 12-én, miután súlyos motorhiba miatt kényszerleszállást hajtott végre. A Szocsiból Omszkba tartó gép fedélzetén 167 ember, köztük 23 gyermek tartózkodott, senki sem sérült meg közülük 
Fotó: - / Forrás: MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma

A Nyomozó Bizottság (SZK) és az orosz légügyi hatóság (Roszaviacija) vizsgálatot indított a történtek miatt. A repülőgépet 2004 tavaszán állították üzembe, légi alkalmassági bizonyítványa 2024-ben jár le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában