Guruló dollárok

2023.09.15. 09:45

Ahol Gulyás Márton megjelenik, oda ömlik a pénz

A Magyar Nemzet cikke szerint Gulyás már a Partizán megalakulása előtt is sikeresen lobbizott, ahol felbukkant, oda elindultak az adományok is.

MW

Gulyás Márton, a Humán Platform aktivistája beszél a Humán Platform Putyin: nyet! - Európa: igen! elnevezésű tüntetésen Budapesten, a Bajcsy-Zsilinszky úton 2015. február 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A Magyarországot lejárató svéd oktatófilm hazai főszereplője, Gulyás Márton mágnesként vonzza a külföldi támogatásokat, az általa vezetett Partizán nevű youtube-csatornát globalista ngo-k és amerikai kormányzati szervek is tömik pénzzel. 

A skandináv országban hazánkról bődületes hazugságokat terjesztő Gulyás már a Partizán megalakulása előtt is sikeresen lobbizott, ahol felbukkant, oda elindultak az adományok is. A Krétakör egykori ügyvezetője, a Humán Platform, a Slejm, a Közös Ország Mozgalom, illetve a Partizán alapítója mindig talált forrást és partnert rendszerkritikus politikai-, médiakezdeményezéseihez, amelyek közül kiemelkedik mind a Közös Ország Alapítvány, mind a Partizán Rendszerkritikus Tartalomelőállításért Alapítvány - írja a lap.

Figyelemre méltó az is, hogy rendre a választások előtt futottak fel Gulyás projektjeinek bevételei: a 2018-as parlamenti voksolások idején az eredetileg romaintegrációs tevékenységgel foglalkozó Közös Ország Alapítvány bevétele évi pár millió forintról több 10 millióra ugrott fel.

A növekményt azonban nem a felfokozott választói hangulat, és az ebből fakadó közadakozás eredményezte, hanem a nemzetközi donorok megjelenése. A Közös Ország Alapítvány 2015-ben 29 ezer, egy évre rá 4 millió 970 ezer, majd a voksolásokat megelőző évben, 2017-ben már 38 millió 354 ezres bevétellel gazdálkodhatott. Ekkor tízmillió forint érkezett az Institute for Democracy nevű amerikai szervezettől, 14 millió futott be a számlájukra a Soros-alapítvány által dotált Polgár Alapítvány az Esélyekért szervezettől, és 12 millió érkezett állampolgárok adományaiból. Az országgyűlési választások évében harmincnyolcról 91 millió 906 ezerre ugrott a Közös Ország Alapítvány összbevétele, amely javarészt a már említett Institute for Democracy, a Soros által pénzelt Alternatív Közösségek Egyesülete, a Polgár Alapítvány az Esélyekért és más cégek donációiból adódott össze.

Az alapítvány éves beszámolójából kiderül, hogy a Partizán tavaly megduplázta a bevételeit, 515,7 millió forintra tett szert. Ezen belül a pályázati bevételek nőttek a legnagyobb mértékben, hiszen 2021-ben 71 millió, míg 2022-ben már 248 millió forint bevételük volt ezen a címen, ez közel 3,5-szeres növekedés.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában