Drámai számok

2023.07.31. 07:06

A bűnözők fele migráns ebben a két EU-s országban

A jobboldali politikusok szerint nem csúcstalálkozókra és egyeztetésekre van szükség, hanem konkrét tettekre – írja a Magyar Nemzet.

MW

Illusztráció: Katonák migránsokat vezetnek az ausztriai Spielfeldben kialakított befogadóállomáson, az osztrák–szlovén határ közelében 2015. október 31-én

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

2022-ben Bécsben összesen mintegy 18 ezer 21 év alatti fiatalkorút tartóztattak le különböző bűncselekmények miatt, és több mint ötven százalékuk nem osztrák állampolgár volt. Ez abból a válaszból derült ki, amelyet Gerhard Karner osztrák néppárti belügyminiszter küldött Dagmar Belakowitsch jobboldali politikusnak, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) parlamenti frakcióvezető-helyettesének – számol be a Magyar Nemzet.

Ezek a drámai számok világosan mutatják, hogy a bécsi szocialisták és a néppártiak bevándorlási és integrációs politikája évek óta rossz irányba halad és teljesen megbukott. Ennek szomorú következménye, hogy szövetségi fővárosunk lakossága kénytelen szenvedni a külföldi fiatalok elszabadult bűnözésétől, ami ismét bebizonyítja, mennyire fontos az illegális tömeges bevándorlás megállítása

– reagált Belakowitsch. Különösen szembetűnő a szírek és az afgánok magas aránya, akik a külföldi fiatalkorú gyanúsítottak mintegy húsz százalékát teszik ki. A politikus szerint többségük valószínűleg az új népvándorlás során érkezett Ausztriába.

De Németországban is hasonló statisztikát jegyeznek. Szászországban például 2010 óta drasztikusan megnőtt a külföldiek által elkövetett bűncselekmények száma. 11,2 százalékról 35,2 százalékra emelkedett ebben a tartományban.

A gyilkosságok esetében a külföldi gyanúsítottak száma 8,5 százalékról 42,3 százalékra, a szexuális bűncselekmények esetében 8,7 százalékról 30,7 százalékra emelkedett a külföldiek aránya.

Az Alternatíva Németországért (AfD) jobboldali párt egyik kérdésére adott kormányzati válaszból kiderül az is, hogy főként szírekről és afgánokról van szó.

A teljes cikkért kattintson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában