Budapesti Lakógyűlés

2023.06.19. 13:27

A fővárosiak csupán kilenc százaléka válaszolt Karácsony Gergely kezdeményezésére

A több hétig tartó és több mint százmillió forintba kerülő Budapesti Lakógyűlés részletes eredményeit, és az ebből fakadó döntéseket hamarosan nyilvánoságra hozzák.

MW

Karácsony Gergely fõpolgármester a Lánchíd felújított útpályájának megnyitóján 2022. december 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Sikernek értékelte az első Budapesti Lakógyűlést a főpolgármester. Karácsony Gergely a közösségi médiafelületén arról számolt be, hogy közel 140 ezer budapesti adta le szavazatát online, ami a szavazásra jogosult lakosságnak nagyjából a 9 százaléka. 

Az első Budapesti Lakógyűlés részletes eredményeit és az ebből fakadó döntéseinket hamarosan ismertetem a nyilvánossággal

 − tette hozzá a főpolgármester.

A vasárnap lezárult Budapesti Lakógyűlés lebonyolításába egyébként több hiba is csúszott: többek között egy héttel meghosszabbították a véleménynyilvánító szavazás határidejét. Volt olyan kerület, ahova az eredeti határidő, június 11-e előtt két nappal sem érkezett meg több küldemény. Kiss Ambrus, általános főpolgármester-helyettes ezzel kapcsolatban lapunknak kiemelte: 150 ember kézbesítette a leveleket, és a BKM-Főtáv kézbesítési analógiáját vették alapul.

Korábban Kiss Ambrus arról tájékoztatott, hogy a szervezés költségei mindent összevetve, ideértve a call center szolgáltatást, nyomtatást, összesen 100,5 millió forintot, a kommunikációs költségek pedig nagyjából 25 millió forintot tesznek ki. A hazai és nemzetközi gyakorlattól eltérően, adatvédelmi aggályokat is felvetve 14 és 18 év közötti kiskorúak is szavazhattak, akik többek között a szolidaritási hozzájárulásról vagy a Lánchíd forgalmáról mondhatták el véleményüket. 

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában