Egyértelmű cél

2022.01.12. 08:27

Az LMBTQ-lobbi már 2012-ben érzékenyíteni akarta a diákokat

Miközben a baloldal folyamatosan jelentékteleníti, álproblémának nevezi az úgynevezett LMBTQ-ideológiát képviselő szervezetek törekvését a gyerekek szexuális nevelésének befolyásolására, a tények azt igazolják, hogy egyes hazai ngo-k hosszú évek óta lobbiznak ezért. A Magyar LMBT Szövetség már 2012-ben követelte, hogy a szexuális irányultság és a nemi identitás témaköre jelenjen meg a Nemzeti alaptanterv alapján készített kerettantervekben.

A Magyar LMBT Szövetség 2012-es beszámolója arról árulkodik, hogy már akkor egyértelmű célként tűzték ki az iskolai oktatásban a saját elképzeléseik népszerűsítését. Az LMBTQ témák fokozottabb megjelenítése a köz-, illetve felsőoktatásban című fejezetben azt írták:

Szövetségünk 2012 márciusában véleményezte a Nemzeti Alaptanterv társadalmi vitára bocsátott tervezetét. A nemzetközi ajánlások alapján a szexuális irányultság és a nemi identitás témakörének iskolai tananyagban való explicit megjelenítésére tettünk javaslatot, ugyanakkor felhívtuk a jogalkotót a társadalmi igazságosság és sokszínűség értékeinek fokozottabb megjelenítésére is.

Majd a kerettantervek kapcsán így folytatták:

2012 októberében véleményeztük a NAT alapján készített, rendkívül részletes (több ezer oldalas) kerettanterveket is. Ez a tervezet szintén nem ejtett egy szót sem a szexuális irányultság és nemi identitás témáiról. A NAT vitája során kifejtett véleményünkkel összhangban itt is törekedtünk rá, hogy a szexuális irányultság és a nemi identitás témaköre a különböző tantárgyak tantervében (így különösen: környezetismeret és biológia; történelem, társadalmi és állampolgári ismeretek; erkölcstan, etika; magyar nyelv és irodalom, ének-zene, művészetek, mozgóképkultúra és médiaismeret; valamint a technika, életvitel és gyakorlat tantárgyak) hangsúlyosan jelenjen meg.

A beszámoló kitért arra is, a Magyar LMBT Szövetség külön felhívta a figyelmet, hogy rendkívül problémás a hagyományos nemi szerepek példaként állítása és a nemi szerepek biológiai funkciójának hangsúlyozása. Hozzáfűzték, hogy a minisztérium figyelmen kívül hagyta a felvetéseiket.

A szervezet már 2012-ben támadta az újonnan elfogadott alaptörvényt is, amely szerintük a házasság kirekesztő meghatározását tartalmazza, ugyanakkor nem nevesíti a szexuális irányultság és nemi identitás szerinti megkülönböztetés tilalmát. Az alaptörvény 2020-as módosítása egyébként a korábbinál is pontosabban meghatározta a házasság és a család fogalmát azzal, hogy az anya nő, az apa férfi.

A Magyar LMBT Szövetség Szivárvány Szakkör címen kiadványt és honlapot is indított tavaly nyáron. Kik azok az LMBTQI emberek? Mi a különbség a szexuális irányultság és a nemi identitás között? Milyen nehézségekkel szembesülnek az LMBTQI fiatalok a hazai középiskolákban? Mit tehetnek a tanárok és a diákok az erőszakmentes, befogadó iskolai közeg megteremtése érdekében? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ a honlap, amely kifejezetten a középiskolás korosztályt célozza meg, azokra a kérdésekre összpontosít, amelyek ezt a korosztályt leginkább foglalkoztatják.

A baloldali pártokkal szintén jó kapcsolatot építettek ki, a 2012-es beszámolóban például megemlítették, hogy a Demokratikus Koalíció az azonos nemű párok házasságát lehetővé tevő javaslatot jelentett be. Ezután, a tervezet elkészültekor, személyes egyeztetésen vettek részt a DK alelnökével és szakértőjével.

Lényeges körülmény, hogy a baloldal ma is kiáll az LMBTQ-ideológia mellett, Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt a BBC-nek adott novemberi interjúban kijelentette, hogy mindenképpen támogatja az azonos neműek házasságát. Ez - mint mondta - nincs ellentétben a hitével, ugyanis a polgári házasság egy polgári jogi aktus.

A Magyar LMBT-szövetség 2012-es beszámolója IDE kattintva olvasható el.

Borítókép: A 26. Budapest Pride résztvevői vonulnak a Vámház körúton 2021. július 24-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában