Ország-világ

2021.08.24. 16:29

Kocsis Máté: mindenki emlékszik rá, milyen „jól” kormányoznak Gyurcsány Ferencék

A Fidesz frakcióvezetője több pontba szedve emlékeztetett a Gyurcsány kormányzására.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett ülésérõl tartott debreceni sajtótájékoztatón 2021. június 17-én.

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Kocsis Máté ezt arra reagálva közölte, hogy a Demokratikus Koalíció elnöke úgy nyilatkozott: „...megmutatjuk, hogy nemcsak győzni, de kormányozni is tudunk”.

A Fidesz frakcióvezetője bejegyzésében több pontba szedve emlékeztetett a Gyurcsány-kormányra.

Akkor 12 százalékos volt a munkanélküliség. Kormányzásuk alatt mindössze egy százalékkal tudták emelni az egy főre jutó reáljövedelmet, elvettek egyhavi nyugdíjat, megszüntették az otthonteremtési programot, „devizahitelekbe hajszolták a családokat” – írta.

Emellett

megszüntették a családi adókedvezményt, elvettek egyhavi bért a közigazgatásban dolgozóktól és a tanárokról, lecsökkentették a gyes időtartamát és szigorították a gyedet. Kórházakat zártak be, 600 milliárd forintot vettek el az egészségügytől, 16 ezer aktív ágyat számoltak fel és 6000 egészségügyi dolgozót bocsátottak el

- közölte Kocsis Máté.

Továbbá háromszorosára emelték a gáz, kétszeresére az áram árát, és „eladósították az országot”, csődközeli helyzetbe kerültek az önkormányzatok. 2008-ban Magyarország elsőként fordult a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF-hez) mentőövért, mert az akkori baloldali kormány úgy gondolta, hogy nincs más út. „Ebből a politikából sorozatos megszorítások következtek” – sorolta a fideszes politikus.

Kocsis Máté szerint „mindegy, ki nyeri az előválasztást, a végén megint Gyurcsány akarja majd megmutatni, hogyan kell kormányozni”. A Fidesz-frakcióvezetője megjegyezte: „inkább ne”.

Borítóképünkön Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában