Ország-világ

2019.05.14. 18:15

Az uniós védelmi miniszterek a belső biztonságot fokozó szabályozást hagytak jóvá

Az új szabályozás révén az információk könnyebb megosztása jelentősen javítja majd a többszörös személyazonosság észlelését és segítséget jelent az illegális migráció megakadályozása és az ellene való küzdelem terén.

Az Európai Unió tagállamainak védelmi miniszterei brüsszeli tanácskozásukon a belső biztonságot, valamint a külső határokon hatékonyabb ellenőrzéseket lehetővé tevő uniós információs rendszerek közötti együttműködő képesség javítását szolgáló szabályokat fogadtak el - tájékoztatott az uniós tanács kedden.


Mint közölték, az új szabályozás révén az információk könnyebb megosztása jelentősen javítja majd a többszörös személyazonosság észlelését és segítséget jelent az illegális migráció megakadályozása és az ellene való küzdelem terén, garantálva mindeközben az alapvető jogok védelmét.

    

Az információs rendszerek összekapcsolásának megteremtésével lehetőség nyílik arra, hogy azok kiegészítsék egymást, segítsenek megkönnyíteni a személyazonosítást, és elősegítsék a személyazonossággal való visszaélés elleni küzdelmet.

    

A rendelet egyebek mellett európai keresőportált hoz létre, amely lehetővé teszi az illetékes hatóságok számára több információs rendszer egyidejű lekérdezését mind személyazonosító, mind biometrikus adatok felhasználásával. Közös személyazonosító adattárt alkot, amely az unión kívüli országok állampolgárainak több uniós információs rendszerben rendelkezésre álló személyazonosító és biometrikus adatait tartalmazza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában