Ország-világ

2018.11.28. 09:12

A 2021-es népszámlálásról kezd tárgyalni a Ház

A népszámláláson ismét kötelező lehet a részvétel, azt internetes önkitöltéssel vagy interjús módszerrel kell végrehajtani.

MTI

Az Országgyűlés ma kezd tárgyalni a 2021-re tervezett országos népszavazás részleteiről.


A Ház aktuális kéthetes ülésének harmadik napja reggel 9 órakor kezdődik, a napirenden kilenc indítvány általános vitája szerepel.


A képviselők elsőként a Nemzeti Eszközkezelő Programban résztvevők otthonteremtésének biztosításáról szóló kormányjavaslatot értékelhetik, ezt követi a három év múlva esedékes cenzus tárgyalása. A kabinet erről szóló kezdeményezése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2021 nyarán tarthatja a következő országos népszámlálást, amelyen ismét kötelező lehet a részvétel, azt internetes önkitöltéssel vagy interjús módszerrel kell végrehajtani, továbbá ki kell terjednie a lakások összeírására is.


Az ülésnap további részében terítékre kerülnek még a Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatai a kormányzati igazgatást szabályozó és a Hungary Helps Programról, valamint a magyar-székely összetartozás napjáról szóló indítvány is, amelyet a DK-n kívül közösen jegyeznek a parlamenti frakciók.


Az Országgyűlés csütörtökön további indítványok vitáival folytatja ülését, amely december 3-án, hétfőn - a második héten megszokott módon - kérdésekkel és azonnali kérdésekkel zárul.

Ezek is érdekelhetik