Ország-világ

2017.08.07. 13:37

Rendőrt kellet segítségül hívniuk a veszprémi mentőknek egy őrjöngő hozzátartozó miatt

,,Megtámadtak bennünket! Azonnal rendőri intézkedést kérünk" - szólt a mentőápoló az irányításnak. Azzal indított az ittas hozzátartozó, hogy betörte az autó ablakát, majd ököllel verte, rúgta a mentőt.

Egy mentőegység kért azonnali rendőri segítséget Pápateszérre - számolt be az esetről Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat.


„Megtámadtak bennünket! Azonnal rendőri intézkedést kérünk" - szólt a mentőápoló az irányításnak.


A mentőegységet egy ittas, sérülthöz riasztották, így az irányítás számára logikus gondolat volt, hogy talán a beteg maga támadt az ellátására érkezőkre. Erről azonban szó sem volt - írják. 


A sérült férfi teljesen együttműködő volt, sőt maga is meglepődött, amikor szintén italos hozzátartozója egy dialógus indításaként (egyelőre tisztázatlan, hogy milyen eszközzel) betörte a mentő ablakát.


Arról is beszámoltak, hogy a támadó azt szerette volna, ha őt is elviszi a mentő a városba, mert „neki is volt ott dolga". 

A Veszprém Megyei Mentőszolgálat munkatársai az előírásoknak megfelelően elhagyták, a biztonságosnak épp nem mondható helyszínt és pár utcányira várták a rendőrök érkezését.


Eközben másik mentő is indult a helyszínre, hisz a szétvert, ablak nélküli mentő most pár napig nem fog tudni részt venni a mentésben. Munkáját egy tartalék mentő veszi át ezekre a napokra - tudatták. 


A dühöngő férfit a rendőrök előállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában