Ország-világ

2016.03.09. 10:54

Megtalálták Farkas Flórián érettségijét

Farkas Flórián képviselő számára a Budakalász Gimnáziumban állítottak ki bizonyítványt.

Friss: megtalálták Farkas Flórián érettségijét


Új fejlemény Farkas Flórián 2001-es érettségije körül: egy nappal azután, hogy az Index megírta, az országos nyilvántartásban nincs nyoma Farkas Flórián érettségijének, az illetékes Oktatási Hivatal (OH) mégis megtalálta az erről szóló információkat.


˝Így ma már kétséget kizáróan megállapítható, hogy Farkas Flórián képviselő úr számára a Budakalász Gimnáziumban 2001. június 27-én érettségi bizonyítványt állítottak ki - közölte az Oktatási Hivatal.

Korábban:


A sajtó évek óta találgatta, hol szerzett érettségit a miniszterelnöki biztos. Farkas Flórián nem tisztázta magát, azonban az érettségi megléte vagy nemléte, megszerzésének helye és időpontja közszereplők esetén közérdekből nyilvános adat - idézi fel az Index.


Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke néhány hete hivatalos állásfoglalásában is egyértelművé tette, hogy a politikus nem titkolhatja tovább ezt az információt, máskülönben törvényszegést követne el.


Az állásfoglalás birtokában az Index közérdekű adatigénylést nyújtott be több helyre, és magától az érintettől is kértek felvilágosítást. A törvény által megadott határidőt éppen betartva, Farkas Flórián kedd délután elküldte válaszát az Indexnek.


"Érdeklődésükre küldöm a kívánt információt:

Középfokú tanulmányaimat a Budakalász Gimnázium esti tagozatán végeztem. A végzés éve: 2001" - írta a politikus.


Az Index azonban megkérdezte az Oktatási Hivatalt is Farkas Flórián érettségijéről. Onnan azt válaszolták, hogy a Köznevelés Információs Rendszere részeként működik az úgynevezett „Központi érettségi bizonyítvány, tanúsítvány és törzslapkivonat nyilvántartás", amelyben mindenki ott van, aki 1998 után érettségizett. Ebben a nyilvántartásban „az érintett érettségi bizonyítványára vonatkozó adat nem szerepel" – derült ki a hivatalos válaszban.


A miniszterelnöki biztosnak ez életrajzán is többször kellett változtatnia. Legutóbb idén januárban, amikor kiderült, hogy az általa írtakkal ellentétben valójában nem az ELTE jogi, hanem a Társadalomtudományi Karán szerzett diplomát, ahogy az az információ sem bizonyult helytállónak, hogy a végzése után óraadó tanár lett volna az egyetemen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában