Ország-világ

2015.10.16. 12:59

A ˝természetesen, Őrség!˝ zárja az őrségi turisztikai szezont

Az októberi hosszú hétvégén rendezik a ,,...természetesen, Őrség!", hagyományos öko kiállítás és vásár Őriszentpéteren.

kisalfold.hu

A rendezvényt október 23-án 10:00 órakor V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár nyitja meg.


Érdemes lesz a közelgő hosszú hétvégét az Őrségben tölteni! A kétnapos esemény során helyi és kézműves termékek várják a látogatókat az őriszentpéteri Malom Látogatóközpontban, ugyanakkor a test-, lélek-, szellem különféle igényeihez szabott programokkal is készülnek a szervezők.

 



A Tudás, okulás, akarás elnevezésű interaktív beszélgetés sorozat a kisközösségek életével, a közösségi kertek létrehozásával és működtetésével, valamint az önkéntesség témájával foglalkozik. Előadók: Bérces Dóra a Védegylet munkatársa, Kling Ferenc a Grund közösségi kert koordinátora és Kandikó Rita, a nagyvázsonyi „Fekete Sereg" Ifjúsági Egyesülettől.


Akit az emberi test erősítésének és az élet meghosszabbításának tudománya érdekel, az helyben kipróbálhatja a Chikung gyakorlatokat Darab Ferenc irányításával a malom udvaron.


Sokféle élményre nyílik még lehetőség a vásár helyszínén: kézműves foglalkozásoktól az ökoteregetés-ig (ruha csere-bere), szappankészítésig, vagy a kertben a zöld mezős sportoktól az íjászatig és a trambulinon ugrálásig.


A szombati nap a „tekerők" nagy napja: 10:00 órakor indul az őriszentpéteri Látogatóközponttól a kerékpáros körtúra, mely az Őrség kedves tájain és csodálatos falvain keresztül kalauzolja a résztvevőket. A szervező ŐR.VID.É.K (Őrség és Vidéke Élmény Klaszter) és a TEKER Egyesület - mely az esemény szakmai mentora - sok szeretettel várja a bringázni vágyó kicsiket, nagyokat!



A szombati napon is lankadatlanul folyik tovább a vásár a Látogatóközpontban a természetesség - és immár a helyi érték jegyében:


Az „Érték-érvényesítők" című program keretében őrségi gyerekek és felnőttek mutatják be mindennapi környezetük értékeit: szóban, képben, szokásban. „Ki tud jobban őrségiül?" – tesszük fel a kérdést, és a játékos megmérettetés résztvevői megbirkózhatnak az itteni archaikus tájnyelv sajátosságaival. Döntőbírónak Baksa Esztit kértük föl, aki az „Őrség mesemondója".


A pénteki napot az Őrségben méltán népszerű bajánsenyei Kerkabarka Színjátszókör előadása zárja. Bemutatójuk címe: Történések Körülszutykosban.   


A szombat délutáni program táncházzal zárul, ahol a Zala Együttes húzza a talpalávalót.


További részletekért keresse az esemény Facebook oldalát >>

Érdemes szállást foglalni még erre a hétvégére, mert utána téli álomba zuhan az Őrség!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában