Ország-világ

2015.08.29. 20:37

Ezek az első számú korai halálozási okok a világ országaiban

Naponta 150 ezer ember hal meg világszerte, de bizonyos régiókban más-más okokból halnak meg korán. Ezeket gyűjtötte össze és mutatta meg a VOX egy videóban.

Munkatársunktól

Afrikában többnyire a megelőzhető betegségek és a rossz egészségügyi infrastruktúra szedi áldozatait. Kivétel Szaúd-Arábia, ahol a közúti baleset a legfőbb korai halálozási ok, pedig csak a lakosság 50 százalékának van vezetői engedélye, mivel a nők nem ülhetnek volán mögé.

Világszerte több száz kutató dolgozott azon a térképen, amely megmutatja, hogy országonként mi az első számú oka a korai halálozásnak.

 

Magyarországon a szívbetegség a vezető korai halálozási ok.

 

A szívbetegség vörössel, a HIV-et és az AIDS-et, narancssárgával, a maláriát kékkel, a koraszülöttséggel járó komplikációk sárgával, a  háború bordóval, a stroke pirossal, a tüdőgyulladást lilával, az erőszakot feketével, a hasmenést zölddel, születési rendellenességeket szürkével, a közúti baleseteket világos zölddel jelölték.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában