Ország-világ

2014.07.23. 14:04

Az Együtt-PM perel a jelenlegi és a volt V. kerületi alpolgármester vagyonnyilatkozatáért

Az Együtt-PM a Fővárosi Törvényszékhez fordul, hogy hozzájuthasson Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület jelenlegi és Puskás András volt alpolgármesterének vagyonnyilatkozataihoz - jelentette be szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Juhász Péter.

A szövetség társelnöke emlékeztetett arra, hogy korábban megpróbálták megtudni, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter mennyiért jutott hozzá ahhoz a lakáshoz, amelyet előbb az önkormányzattól bérelt, majd "töredékáron megvásárolhatott". Az önkormányzat elérhető irataiból az derül ki, hogy az alpolgármesternek lehetősége volt a felértékelt piaci ár 15 százalékáért megvenni az ingatlant, de azt továbbra sem tudott, hogy a valóságban pontosan mennyit fizetett érte - folytatta.

Az Együtt-PM társelnöke Puskás Andrásról úgy fogalmazott: a volt alpolgármesterről "teljesen nyilvánvalóan kiderült, (…) hogy olyan ingatlanvagyont halmozott fel itteni regnálása alatt, ami a fizetéséből egyszerűen elképzelhetetlen".

Juhász Péter elmondta, hogy a múlt héten közérdekű adatigénylést nyújtott be illetve több mint két héttel ezelőtt kikérték a jelenlegi és az előző alpolgármester Puskás András nyitó illetve záró vagyonnyilatkozatait, de eddig azokat nem kapták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában