ilyen a boksz

2020.02.23. 14:40

Tyson Fury lett a WBC nehézsúlyú világbajnoka

Technikai KO-val verte Wildert.

Las Vegas, 2020. február 22. Tyson Fury brit profi nehézsúlyú ökölvívó, az Ökölvívó Világtanács, a WBC veretlen világbajnokának, Deontay Wildernek a kihívója a sajtó képviselõi elõtti mérlegelésen Las Vegasban 2020. február 21-én. A szintén veretlen Fury és Wilder február 22-én küzd meg a WBC nehézsúlyú bajnoki címéért a Las Vegas-i Garden Arénában. MTI/EPA/Etienne Laurent

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Etienne Laurent

A brit Tyson Fury a hetedik menetben technikai KO-val legyőzte az amerikai Deontay Wildert a Las Vegas-i gálán, ezzel ő lett a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka.

A két bokszoló 2018 decemberében már összecsapott egymással, akkor úgy lett döntetlen a találkozó végeredménye, hogy a 31 éves Fury a kilencedik és a tizenkettedik menetben is a padlón volt.

A szombati folytatásban a veretlen sztárok összecsapásán a kihívó a harmadik és az ötödik menetben is földre küldte a 34 éves Wildert, aki ráadásul többször is elcsúszott. A hetedik etapban aztán az amerikai sarkából bedobták a törölközőt, mire a bíró beszüntette az egyoldalú küzdelmet az MGM Arenában.

Fury 31 mérkőzéséből 30 győzelemnél és egy döntetlennél tart, míg ellenfele 43. profi meccsén először maradt alul.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában