Bulvár-celeb

2024.03.15. 09:00

Pedig mindenki ezt csinálja! 8 dolog, amit veszélyes az ablakpárkányra tenni

Érdemes megszívlelni a szakértők tanácsát, és óvakodni az alábbi tárgyak ablakba helyezésétől.

MW

A növények is a nem ajánlott dolgok közé tartoznak

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Gorloff-KV

Sokan szeretnek az ablakpárkányra különféle cserepes növényeket tenni, pedig a szakértők szerint jobb lenne inkább távolabb tenni őket. De nem ez az egyetlen, amitől óvakodnunk érdemes.

Íme nyolc dolog, amelyekkel kapcsolatban a szakértők azt javasolják, semmi esetre sem az ablakpárkányon tároljuk őket - írja a Daily Star nyomán cikkében a Bors. 

Dezodorok

Amennyiben a dezodoros flakont túl sokáig tesszük ki közvetlen napfénynek, a nyomás emelkedni kezd a belsejében, és felrobbanhat. Jobb, ha zárt tasakban vagy a szekrényben tároljuk őket.

Élelmiszer

Az ablakpárkány jó helynek tűnhet a gyümölcskosár számára, ám sajnos ezzel bevonzzuk a kellemetlenkedő muslicákat.

Tükör

Az ablakpárkányon elhelyezett tükör tűzveszélyes lehet: az erős napsugarak még hideg időben is hatalmas bajt okozhatnak.

A tükör sem szerencsés választás az ablakpárkányra
Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Parfümök

A hőmérséklet-ingadozásoktól megromolhatnak a parfümök, jobb, ha ezeket inkább sötét, hűvös helyen tároljuk.

Gyertya

Az ablakra tűző nap meggyújthatja a gyertyát, akkor is, ha nincs túlságosan meleg odakint, emiatt pedig tűz keletkezhet. 

Törékeny vagy értékes tárgyak

Az olyan sérülékeny tárgyak, mint amilyen például egy keretezett kép, akadályozza az ablak használatát, és nagyobb valószínűséggel törhet el, amikor megpróbáljuk kinyitni azt, vagy épp letakarítani a környékét.

A mobiltelefont nem jó az ablakban tartani, mert túlmelegedhet
Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Mobiltelefon

A telefonok könnyen túlmelegedhetnek, ha az ablakpárkányon tároljuk őket. Az akkumulátor veszélyesen felmelegedhet, és akár fel is robbanhat.

Növények

Vannak ugyan napfénykedvelő növények, de ha túl sokáig vannak kitéve a sugaraknak, az a levelek megégéséhez vezethet. Ügyeljünk tehát arra, hogy ne hagyjuk őket egész nap az ablakpárkányon: változtassuk meg a növények elhelyezését, esetleg húzzuk le a redőnyt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!