Bulvár-celeb

2023.09.12. 07:00

Elárulták a szakértők: így a legegészségesebb aludni

Súlyos árat fizethetünk érte, ha nem fogadjuk meg a tanácsot.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Ground Picture

Bár rengeteg ember imád hason aludni, de a szakemberek szerint ez a legrosszabb póz, amiben álomra hajhatjuk a fejünket - derül ki a Cleveland Clinic tanulmányából.

 

A hason fekvés ugyanis túlságosan megterheli a gerincet, mert kicsavarodik és így nyomást helyez a hát alsó részére. Ráadásul nyaki fájdalmat is okozhat, hiszen amikor így alszunk, a fejünket oldalra fordítjuk. A vállunkra is rossz hatással lehet, mert az ember ilyenkor automatikusan felemeli a karját.

Melyik tehát a legegészségesebb alvási póz? Az orvosok nagy része szerint oldalt vagy háton aludni sokkal jobb, de ha valaki alvási apnétől szenved, annak nem ezt ajánlják.

A szakértők azt tanácsolják, hogy akik szívproblémákkal küzdenek, a jobb oldalukon aludjanak, akiknek pedig emésztési gondjaik vannak, a balon. 

Ha pedig valaki attól tart, hogy alvás közben mégis a hasára fordulna, néhány maga mellé helyezett párnával megelőzheti ezt - írta a LadBible alapján a Tények.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!