Ország-világ

2021.01.21. 05:53

Szülése után több mint fél percig halott volt – részletesen beszámolt az élményeiről

Nem lehet könnyű feldolgozni a halált, majd a visszatérést a túlvilágról. Ennek a nőnek a példája is erről árulkodik.

Forrás: Bors / Netflix

Testen kívüli élményeiről mesélt az az amerikai nő, akinek szülés után 37 másodpercre megállt a szíve. A Netflix új, Surviving Death, azaz Túlélni a halált című dokumentumfilmjében egészen hátborzongató részletek derültek ki azzal kapcsolatban, hogy milyen érzés lehet meghalni – írja a Bors.

A chicagói Stephanie Arnold állítása szerint megérezte, hogy komplikációk fognak fellépni második gyermeke szülése közben, ugyanis orvosai már 20 hetes terhesen lepénytapadási rendellenességet állapítottak meg nála. A placenta praevia olyan állapot, amikor a méhlepény érinti vagy fedi a méhszájat és emiatt a páciens szülés közben akár el is vérezhet.

A házaspár sosem felejti el a szülés utáni nehéz napokat
Fotó: Netflix

 

– Nagyon nehéz volt az érzéseimről beszélni, hiszen csak egy rossz előérzetem volt és semmi kézzelfogható. Mondtam is a páromnak, Jonathannek, hogy azon kívül nem tudok mit mondani, hogy azt érzem, valami rossz fog történni.

Ha valaki megkérdezte volna, hogy megy a terhesség, szó szerint azt mondtam volna, hogy szerintem bele fogok halni.

– meséli a dokumentumfilmben Stephanie, akinek a félelme a szülőszobán valósággá vált. Néhány pillanattal azután, hogy megszülte kisfiát, a szíve megállt és 37 másodpercre beállt nála a klinikai halál.

A nőnek a mai napig nem sikerült feldolgoznia a történteket
Fotó: Netflix

 

– A császármetszés után Jacob egészségesen megszületett, nekem pedig leállt a szívem. Onnantól minden olyan volt, mint egy film, láttam a saját testem kívülről.

Fentről néztem saját magam, és pontosan láttam, hogy mi történik a műtőben. Láttam az altatóorvost a lábamnál, láttam, hogy melyik nővér kezdte el az újraélesztést. Ebben a dimenzióban teljesen másként működött a térérzékelésem, nem voltak falak, nem volt mennyezet.

– folytatta beszámolóját Stephanie, akinek ezután feltűntek szemei előtt már elhunyt szerettei, így nagymamája, akit tízéves korában vesztett el, illetve nagybátyja.

Az utolsó dolog, amit hallottam, az az volt, hogy Julie, az orvosom azt mondogatja: ez nem történhet meg, ez nem történhet meg.

Stephanie egy erős nyomást érzett a hasában, amikor visszatért az életbe, ám a felépülése egyáltalán nem volt zökkenőmentes, hiszen a halál legyőzése után még hat napig mesterséges kómában tartották, mert súlyos veselégtelensége lett, és ezután még hónapokon keresztül kellett újra tanulnia járni és beszélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!