Nagy Zabálók

2016.08.17. 14:49

Szárnyropogtatás a győri KFC-ben

...gyorsan megkeressük azt a gasztrofesztivált, amelyet a háztáji csirkék tiszteletére rendeznek, valami normálisabb zenei kísérettel. Holnap indulunk, megrendeltük a hetijegyeket...

Nekünk, Nagy Zabálóknak, az egész nyár egy nagy hőségriadó, gasztrofesztiválról gasztrofesztiválra járunk és gasztrofalunapokon keressük a műanyagsátrak hűvösét. Napra véletlenül se megyünk, ha egy egész TEK-kommandó könyörögne, akkor se. Felüdülés egy-egy légkondicionált bevásárlóközpont is, gyorsat és egyáltalán nem könnyűt eszünk rendszeresen, a csirkét is panírban kérjük, hadd szaporodjon cseppet sem kocka hasunkon a zsír, ha tud (még).

A győri Árkádban közel két éve nyitott Kentucky Fried Chicken (KFC) nem önálló gyorsétterem, hanem a nagy étkezőgyűjtőhely része, kicsit távolabb a konkurenciáktól. A rendelés után pedig ülhetünk, ahova kedvünk tartja, s nézhetjük, hogy fagyiznak a többiek ebédidőben. Valószínű, már a desszertnél tartanak, hiszen tizenkét óra kettő perc.

Azt tudjuk a hivatalos oldalakról, hogy a "KFC-éttermek fő profilját a csirkehús felhasználásával készült ételek képezik, amiket évtizedek óta azonos recept alapján készítenek."

Zinger boxot rendelünk (1890 forint). A dobozban csirkeszárnyak, sültburgonya, becsomagolva pedig egy szendvics. Választottunkról azt olvassuk: "Az ikonikus szendvics mellett öt darab, csípős Hot Wings csirkeszárnyat, egy normál adag, aranyszínű sültburgonyát és korlátlanul újratölthető üdítőt rejt a doboz. Örömmel elkészítjük, majd a szemed előtt állítjuk össze."

A szemünknek nem tudtunk hinni, mert inkább azzal voltunk elfoglalva, hogy a habzó üdítőt úgy csapoljuk a három és fél decis pohárba, hogy ne a csuklónkon folyjon végig az összes cukrozott lé. Mire végzünk a művelettel , a műanyag piros tálcán ott pihent a menü.

A Zinger szendvics ránézésre méretes, a zsemléből kilóg a rántott csirkemell. A hús forró, éget, a majonéz és a saláta ellensúlyozza a számunkra kissé száraz zsemlét. Az étel egyszerűsége viszont jó pont, rántott húsos szendvicsből egy utasellátóban sem adnak tisztességesebbet.

A boxban lapuló csirkeszárnyak méretét látva hatalmas a kérdőjel, vajon Kentuckyban mekkora és milyen csirkéket vághatnak ezerszámra? Vagy az egyenpanírtól zsugorodhattak össze? S így már értjük, miért kap csípős körítést: azért mert nem lenne íze a tápos csibének. A sült krumpli átlagos gyorséttermes, sokat lehetne javítani a minőségen, biztosan megérné.

Még elcsattogunk a közeli mosdóban, hogy megszabadítsuk ujjainkat a kézzel evés minden maradványától, aztán gyorsan megkeressük azt a gasztrofesztivált, amelyet a háztáji csirkék tiszteletére rendeznek, valami normálisabb zenei kísérettel. Holnap indulunk, megrendeltük a hetijegyeket, szerencsére nem Kentucky-ig kell utaznunk.

Étterem értékelése

Konyha: hamisítatlan gyorsételek, kifoghatunk jó fogásokat is 7 (1–10-ig).

Minden egyéb (felszolgálás, étlap, berendezés, miliő): nincs KFC feelingje 5 (1–10-ig).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!