Már a további tervek is készen vannak

2022.11.19. 13:31

Új otthonukat építik a hagyományőrzők Kónyban

Az egyesület egy klasszikus közösségi házat alakít ki a tervek szerint.

kisalfold.hu

Összefogva dolgoznak a kónyi hagyományőrzők, a saját otthonukat építik. Már a további tervek is készen vannak.

A kónyi Kulturális és Hagyományőrző Egyesület két évvel ezelőtt a Magyar Falu Program pályázatán hatmillió forintot nyert azzal, hogy az összegből a szervezet otthont teremt magának. Rövidesen meg is vásároltak egy régi parasztházat a falu központjában és az épület felújítását, átalakítását is megkezdték.

Az egyesület egy klasszikus közösségi házat alakít ki a tervek szerint. Újabb sikeres pályázatokkal a rekonstrukciós munkákra is kaptak több millió forintot. Természetesen az egyesület tagsága, családtagjaik, illetve a hagyományőrzők támogatói is sokat segítenek és társadalmi munkában teszik a dolgukat. Elképzeléseik szerint a ház hátsó részén, az egykori gazdasági épületekben, illetve a pajta helyén egy rendezvény- és próbaterem kap helyet. Később az első, lakórészt is átalakítják.

Lesz vendégszoba, iroda, ahol a kisebb összejöveteleiket, megbeszéléseiket megtarthatják. A munka a napokban is folytatódott, a terepet rendezte az egyesület.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!