Védőernyő alatt van a mosonmagyaróvári könyvtár

Amint arról már korábban beszámoltunk, a Huszár Gál Városi Könyvtárat a Flesch-központba integrálták január 1-jétől. A munkatársak alkalmazotti jogviszonya megváltozott, a szolgáltatás színvonala az ígéretek szerint marad.

Csiszár Péter, a Flesch Károly Közművelődési, Kulturális, Könyvtári és Városmarketing Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (Flesch Károly Nonprofit Kft.) vezetője a Kisalföld érdeklődésére elmondta: csak a tulajdonos változott. Január 1-jétől már a Huszár Gál Városi Könyvtárral összevontan működnek.


 – A gazdasági feladatokat mi látjuk el, a könyvtárban már csak a szakmai munkára kell figyelniük – szögezte le Csiszár Péter. Hozzátette: a könyvtár önkormányzati kapcsolódása megmarad, hiszen a Flesch nonprofit kft. is teljesen városi cég.


– Mi a gazdasági és adminisztratív feladatokat látjuk el, s a kommunikációs erőforrásainkkal a könyvtár munkáját is segítjük – tette hozzá.


A szakmaiság ugyanolyan magas színvonalú marad, mint amilyen eddig is volt.


 Csiszár Péter megerősítette: 2019-ben a fűtésrendszert és a nyílászárókat is kicserélik. A nyár folyamán mind az energetikai, mind a polcrendszer és a burkolatok cseréje megtörténik. Így reményeik szerint szeptembertől egy megújult épület várja az olvasókat. 

 

Pázsit Marianna, a városi könyvtár szakmai vezetője mesélt nekünk a könyvek és a könyvtár új életéről.

Pázsit Marianna, a városi könyvtár szakmai vezetője mesélt nekünk a könyvek és a könyvtár új életéről.


– A szakmaiság ugyanolyan magas színvonalú marad, mint amilyen eddig is volt. Mi csak egy védőernyő vagyunk a könyvtár számára – fogalmazott Csiszár Péter.


 – Ez a változás a téka 3757 regisztrált olvasóját nem érinti. Az olvasók regisztrációjának áraiban sincs változás, 1200 forint évente. Az átszervezés után is önálló marad a szakmai működésünk. Tavaly a téka intézményvezetője, helyettese és gazdasági vezetője is nyugdíjba ment. Az ő feladataikat a Flesch átvette, költségvetésünkkel együtt. Mi a szakmai feladatokra koncentrálunk – erősítette meg Pázsit Marianna, a Huszár Gál Városi Könyvtár szakmai vezetője.


A munkatársak alkalmazotti jogviszonya viszont megváltozott. Eddig közalkalmazottként dolgoztak, most a Flesch nonprofit kft. lett mind a 14 átvett munkatárs munkáltatója.

Tanfolyamokat szerveznek


A Huszár Gál Városi Könyvtár folytatja az internethasználói tanfolyamok szervezését is. A húszórás kurzusokra a könyvtári tagságon kívül még 2000 forint ellenében lehet jelentkezni a 96/219-887-es telefonszámon, valamint személyesen a könyvtárban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!