Útlezárás, forgalomkorlátozás a Szent István Napokon Mosonmagyaróváron

Négy napra ismét a kultúráé és a szórakozásé a nemzetközi forgalmú mosonmagyaróvári Szent István király út mosoni szakasza. Útlezárásokra lehet számítani, már a fesztivál előtti napokban is.

kisalfold.hu

A Szent István Napok szervezői a legfontosabb tudnivalókat gyűjtötték össze az augusztus 17–20. közötti fesztiválhoz kapcsolódóan. Mint megtudtuk, a rendezvény idejére kerékpártárolókat alakítanak ki a helyszínen, továbbá ingyenes buszjáratok közlekednek majd a programokhoz igazodva. A távolról gépkocsival érkezők számára a környéken parkolási lehetőséget biztosítanak.


A napokban a rendezvény előkészítése miatt a vendéglátóhelyeket már elkezdik kitelepíteni, ami a járda vonalában helyezkedik el. Ezért a terület akadálymentesítését kérik a 116-os számtól a Fehér Ló Közösségi Ház vonaláig. Augusztus 16-án, pénteken hajnalban zárják a rendezvény helyszínét, ezért autókkal már előző este sem parkolhatunk a következő utcákban: Szent István király utca (1. sz. főút) Magtár utca–Vilmosrév utca közötti szakasza, Iskola utca, Városház köz és a Soproni utca egy része (a templomtól a Hajós utca sarkáig). A Szent István király út ezen szakaszán a rendezvények idején a gépkocsiforgalom szünetel. Az elzárt területen maradt autókat tulajdonosaik költségére elszállítják és díj ellenében tárolják.


E napokon ideiglenes forgalomkorlátozás lép érvénybe. A forgalom elől elzárt területre az ott lakók gépkocsival nem hajthatnak be, gépjárművel az üzletek csak áruszállítás céljából, a rendezvény szervezőjétől (Flesch Károly Nonprofit Kft.) kapott engedéllyel közelíthetők meg. A rendezvény idején a kordonokkal körbevett területekre a belépés tilos. Az üzlettulajdonosokat kérik, hogy az árufeltöltést ezeken a napokon reggel 8 óráig fejezzék be.


Parkolni a volt IV. számú (lányiskola) iskola területén, a Kápolna téren, a Család soron, Rév utcában, a mosoni temetőnél lehet. A területen átmenetileg megszűnő autóbusz-megállóhelyek helyett az Aranyossziget utcában ideiglenes megállóhelyeket jelölnek ki. Az önkormányzat jóvoltából a rendezvény napjain ingyenes autóbuszjáratokat indítanak, az autóbusz-végállomás– Szent István király út–Vilmosrév utca vonalon.


Augusztus 20-án az Iskola utcai udvar parkolóját korlátozottan használhatjuk (délután 5 óráig), mivel az esti tűzijáték előkészítése és fellövése ezen a helyszínen zajlik. A tűzijáték ideje alatt a gyalogosforgalmat is lezárják az Iskola utcában. A területet augusztus 21-én estig újra megnyitják a forgalom előtt.

Ingyenes buszjáratok


Augusztus 17-én az indulás az autóbusz-végállomásról: 13.30, 16.30, 19, 20, indulás a rendezvény helyszínéről: 23, 24 órakor.

Augusztus 18-án az indulás az autóbusz végállomásról: 15, 18, 20, 21, indulás a rendezvény helyszínéről: 23, 24 órakor.

Augusztus 19-én az indulás az autóbusz-végállomásról: 15.30, 17, 19, 20, indulás a rendezvény helyszínéről: 23, 24 órakor.

Augusztus 20-án az indulás az autóbusz-végállomásról: 9, 10, 12, 14, 16, 18, 20, indulás a rendezvény helyszínéről: 22.45, 23.15 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!