Újra jönnek az autócsodák

Mosonmagyaróvár. Veterán autócsodák és sportkocsik sokasága vonul fel május 7-én délután a Magyar utcán a tizennegyedszer megszervezett Pannonia Carnuntum - Old Timer Rally keretében.

kisalfold.hu

Ausztria legnagyobb oldtimer-bemutatója május 5-én indul a Fertő tó parti Illmicből és szombaton érkezik hozzánk. Hannes Reichetzeder, a rali főszervezője szerint számos osztrák híresség – film- és tévés sztárok, motor- és autóversenyzők – is csatlakozott a programhoz, melynek egyik közkedvelt megállója Mosonmagyaróvár.


Érdekesség, hogy a tavalyi 184-nél jóval több járművel jelentkeztek. 57 különböző autómárka képviselteti magát. A legidősebb induló egy 1912-es évjáratú Chenard & Walcker. A nyolc-kilenc évtizedes veteránok előtt majd az ifjabb (harminc-negyven éves) Ferrarik, Lamborghinik, Porschék futnak be a sétálóutcára. Ők egyébként hatszáz kilométeres távon méretik meg magukat.

A mosonmagyaróvári Magyar utca a rali egyik közkedvelt megállója.

A mosonmagyaróvári Magyar utca a rali egyik közkedvelt megállója


Csalló Gábor mosonmagyaróvári főszervező mint mondta, az külön öröm, hogy a versenyzők turistaként visszatérnek Mosonmagyaróvárra. Árvay István polgármester szerint ez lenne az egyik cél, hogy a makettkiállításhoz hasonlóan akár több napra is valamennyi vendéglátóhely megtelne a Lajta-parti városban.


Idén újdonság, hogy a rali előtt a Mosonmagyaróvári Veteránjármű Egyesület 2012 is programmal készül a várban. Itt majd 100–150 veterán autót és motort láthatunk. Ide még várják a jelentkezőket, nem kell előre regisztrálni. Egyébként ezúttal tucatnyi tűzoltóautó is felvonul – Molnár Kálmán elnök tájékoztatása szerint.


Továbbá a Belvárosi Üzletkör is ingyenes családi programmal kedveskedik a kilátogatóknak. Ekkor díjazzák a „Nagyapám és autója" című rajzpályázatot is.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!