Ismét beteg gyerekekért fut a mosonmagyaróvári sportoló

Lajtos Ibolya ismét futva gyűjt adományokat súlyosan beteg gyerekek élményterápiás táborozására. Ezzel a céllal másodszor áll rajthoz április 14-én.

Mészely Réka

Egy egész város fogott össze 2017-ben egy jótékony cél érdekében: a mosonmagyaróvári Lajtos Ibolyát több mint egymillió forinttal támogatták, hogy ezzel is a Bátor Tábor súlyosan beteg gyermekeit segítsék. A Bátor Tábor Élménykülönítményének tagjaként a krónikus és daganatos beteg gyermekekért tette meg a 42,2 kilométeres távot Budapesten, élete első maratonjaként. Ibolya akkor a legtöbb adományt gyűjtötte egyéni sportolóként. A mosonmagyaróvári térségben 2017-ben az év emberének választotta a Kisalföld.


– 2017-ben egy sikeres kampányt tudhattam magam mögött: 187 adományozótól 1,1 millió forintot sikerült összegyűjtenem. Az akció után is kapcsolatban maradtam a Bátor Tábor Élménykülönítményével. A fiammal együtt látogattam el a táborba és személyesen is megtapasztalhattuk, hogy milyen csodálatos, ami ott történik. Éreztem, hogy ezért az ügyért továbbra is tennem kell. Ezért úgy döntöttem, hogy idén április 14-én ismét rajthoz állok Budapesten, a Vivicittá félmaratonon. Ezúttal is az élményterápiás táborozáshoz gyűjtök adományokat – számolt be a Kisalföldnek a harminc éve sportoló Ibolya. Az egyébként Ausztriában pincérként dolgozó hölgy korábban kerékpározott, három éve tért át a futásra.

Ibolya személyesen is ellátogatott a Bátor Táborba, melyet a futásával kíván támogatni.

Ibolya személyesen is ellátogatott a Bátor Táborba, melyet a futásával kíván támogatni.

– Aki ad és aki kap, annak megtelik a szíve szeretettel. Ezzel a mottóval indítottam az idei kampányomat. Az első kitűzött összeget, a 250 ezer forintot már sikerült néhány nap alatt teljesítenem. Szeretném megmutatni a tköznapi embereknek, hogy akár egy kávé árával is milyen sokat segíthetnek. Hogy akár ezer vagy néhány ezer forinttal is egy jó ügy mellé állhatnak – hívja fel a figyelmet a jótékony sportoló.

Aki ad és aki kap, annak is megtelik a szíve szeretettel.


Érdeklődtünk arról, hogy mi lehet a korábbi sikeres gyűjtése titka. „Biztosan ehhez én kellek, hogy sokan ismernek... Naponta több órát is foglalkozom azzal, hogy barátokkal, ismerősökkel találkozom, akik kisebb-nagyobb összegekkel segítenek. Támogatnak ismeretlenek is. És mindenkinek van néhány jó szava, egy története az átadott forintok mellé."


Az elmenykulonitmeny.hu oldalon (ezen keresztül lehet a sportolóknak eljuttatni a támogatásokat) mi iskörülnéztünk. Örömmel láttuk, hogy a mosonmagyaróvári futó ezúttal is az élen jár: tegnapig már több mint 300 ezer forintot adományoztak neki. 17 éves fia, Gergő az első, aki hozzájárult édesanyja sikeres kampányához. Többen személyesen is üzennek, bátorítják: „Fuss értük, s amerre lépsz, mosoly terem." 

  – Az április 14-i versenyen a célom, hogy a 21,2 kilométeres távot 1 óra 45 perc alatt teljesítsem. Ehhez hetente négyszer edzek. Januárban a félmaratont 1 óra 47 perc alatt futottam le, s abban bízom, hogy a Vivicittán megdöntöm a saját csúcsomat – búcsúzott a futó, aki idén első triatlonversenyén is indulni kíván. 

Segítsünk együtt Lajtos Ibolyának!


Az elmenykulonitmeny.hu honlapon keressünk rá Lajtos Ibolya nevére és ott kattintsunk a Támo-

gass! gombra. Választhatunk, hogy banki átutalással vagy postai csekken kívánunk támogatást nyújtani. Az adományok a sportolónak személyesen is átadhatók (egyeztetni vele a Facebookon keresztül lehet), minden segítő név szerint megjelenik az adományozott összeggel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!