Győr-Moson-Sopron megyei Német Énekkarok 20. Kórustalálkozója Kimlén - fotók

Huszadik alkalommal rendezték meg a megyei német énekkarok találkozóját.

Tudósító

Idén a Kimlei Abendstern Német Énekkar adott helyet a rangos összejövetelnek. A vendégfogadó Abendstern kórus mellett a Regenbogen kórus Bánfalváról, a mosonmagyaróvári Heideröslein kórus, Hegyeshalomból a Morgenstern kórus, a Hazai Dallamok/Heimatsklangen kórus Győrből, a máriakálnoki Lindenbüten kórus, a Rozmaring kórus szintén Győrből, az Allandi Férfikórus az ausztriai Allandból és a Morgenröte kórus Ágfalváról.


A fellépőket köszöntötte Gálné Eller Mária a Kimlei Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, majd gyertyák gyújtott azokért, akik már nem lehetnek velük. Közösen elénekelték a Himnuszt, majd a magyarországi német kisebbségek dalát. Eller Gizella, Kimle polgármestere is köszöntötte az énekkarokat és az érdeklődőket.


A kórusok színvonalas előadása következett, népdalokat, egyházi műveket és többszólamú kórusműveket is hallhatott a közönség. Az előadás után következett a vacsora, a mosonmagyaróvári egyetemi konyha jóvoltából.


Az ízletes falatok után a régi barátságok felelevenítése, új kapcsolatok kialakítása, kötetlen beszélgetés folyt immár fehér asztal mellett. A hangulathoz, a szórakozáshoz, tánchoz a Heimattöne Kapelle sváb zenészei Vértessomlóról szolgáltatták.

Győr-Moson-Sopron megyei Német Énekkarok 20. Kórustalálkozója Kimlén


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!