Dunaszigeti férfi lakásán forgótáras pisztolyt találtak a mosonmagyaróvári rendőrök - fotó

Gyanú merült fel, hogy a férfi engedély nélkül tart lőfegyvert.

kisalfold.hu

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság eljárást folytatott egy dunaszigeti lakos ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A mosonmagyaróvári rendőrök egy folyamatban lévő nyomozás során 2017. október 31-én reggel házkutatást tartottak egy dunaszigeti házban, mert az eljárás során gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a tulajdonos engedély nélkül tart lőfegyvert az ingatlanban. A nyomozók egy forgótáras pisztolyt, továbbá hozzá tartozó lőszereket találtak, amiket lefoglaltak.

A rendőrség felvétele

Az ügyben kirendelt igazságügyi fegyverszakértő megállapította, hogy a lefoglalt eszközök lőfegyvernek, illetve lőszernek minősülnek, ezért az engedéllyel nem rendelkező férfit gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!